Mliečna ryža s banánom
a škoricou

0 0
Mliečna ryža s banánom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Ryža
Ryža 200 ml
Voda 200 ml
Mlieko 200 ml
Smotana na varenie (12%) 200 ml
Mletá škorica ½ lyžičky
Maslo 1 plátok
Med 2 lyžice
Opekaný banán
Banán 1 ks
Maslo 1 plátok
Soľ štipka
Med 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 2
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Ryža

  • Opekaný banán

Popis

Zdieľať

Podobne si môžeš pripraviť aj čokoládovú ryžu. Namiesto medu a škorice ryžu dochutíš 4 lyžičkami nutelly a šľahačku,

Kroky

1
Hotovo

Najskôr si pripravíš banán – olúpeš ho a do misky nakrájaš na kolieska.

2
Hotovo

Na panvici rozpustíš maslo, pridáš banán, zaleješ 1 lyžicou medu a pomaličky opekáš do zlatohneda.

3
Hotovo

Ryžu si na sitku opláchneš pod tečúcou vodou.

4
Hotovo

Dáš ju do hrnca a zaleješ vriacou vodou. Pridáš maslo, soľ a varíš na miernom ohni. Počas varenia musíš ryžu pravidelne miešať, aby ti neprihorela.

5
Hotovo

Keď sa všetka voda vyparí, ryžu zaleješ mliekom a ďalej pomaly varíš. Ak ryža pohltí aj mlieko, pomaly prileješ smotanu. Nezabudni stále miešať.

6
Hotovo

Nakoniec dochutíš zvyšným medom, mletou škoricou a odstavíš zo sporáka. Necháš pod pokrývkou odpočívať asi 10 minút. Hotovú ryžu rozdelíš do misiek a ozdobíš opekaným banánom.

naspäť
Zemiakové placky
dalej
Marhuľové smoothie
naspäť
Zemiakové placky
dalej
Marhuľové smoothie