Paradajková polievka
z čerstvých paradajok

0 0
Paradajková polievka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Paradajka čerstvé 500 g
Paradajkový pretlak malá 1 konzerva
Olivový olej 2 lyžice
Hladká múka 2 lyžice
Zeleninový vývar 1 l
Bobkový list 1 ks
Soľ
Trstinový cukor 1 lyžica

Nutričné hodnoty

1 porcia
196
kcal
8 g
bielkoviny
21 g
sacharidy
8 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Polievka plná vitamínov. Čerstvé paradajky môžeme nahradiť konzervou drvených paradajok alebo iba pretlakom.

Kroky

1
Hotovo

Šupka paradajok narežme na špičke do kríža a ponoríme do horúcej vody. Po chvíľke ich vyberieme a schladíme v studenej vode. Paradajky olúpeme, odstránime tuhé časti a nakrájame na kúsky.

2
Hotovo

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, Poprášime múkou a urobíme svetlú zápražku.

3
Hotovo
20

Zápražku zalejem vývarom, pridáme pretlak a nakrájané paradajky a spolu povaríme.

4
Hotovo

Polievku tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka. Dochutíme soľou a cukrom. Podávame s potrúhaným syrom alebo syrovými haluškami.

naspäť
Čokoládové crème brûlée
dalej
Hrášková polievka
naspäť
Čokoládové crème brûlée
dalej
Hrášková polievka
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here