Ingrediencie
-
500 g Paradajkačerstvé
-
1 konzerva Paradajkový pretlakmalá
-
2 lyžice Olivový olej
-
2 lyžice Hladká múka
-
1 l Zeleninový vývar
-
1 ks Bobkový list
-
Soľ
-
1 lyžica Trstinový cukor
Popis
Polievka plná vitamínov. Čerstvé paradajky môžeme nahradiť konzervou drvených paradajok alebo iba pretlakom.
Kroky
1
Hotovo
|
Šupka paradajok narežme na špičke do kríža a ponoríme do horúcej vody. Po chvíľke ich vyberieme a schladíme v studenej vode. Paradajky olúpeme, odstránime tuhé časti a nakrájame na kúsky. |
2
Hotovo
|
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, Poprášime múkou a urobíme svetlú zápražku. |
3
Hotovo
20
|
Zápražku zalejem vývarom, pridáme pretlak a nakrájané paradajky a spolu povaríme. |
4
Hotovo
|
Polievku tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka. Dochutíme soľou a cukrom. Podávame s potrúhaným syrom alebo syrovými haluškami. |