Parížske rezy

0 0
Parížske rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 6 ks
Kryštálový cukor 150 g
Polohrubá múka 100 g
Kakao 20 g
Maslo 50 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Plnka
Smotana na šľahanie 500 ml
Čokoláda min 60% 200 g
Čokoládová poleva
Smotana na šľahanie 200 g
Čokoláda 200 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • 25 min / 180 °C
  • Porcie: 15
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Čokoládová poleva

Popis

Zdieľať

Kakaový korpus naplnený parížskou šľahačkou a poliaty čokoládovou polevou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme múku, kakao, rozpustené maslo a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

2
Hotovo

Cesto roztrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka

Šľahačkovú smotanu a na kúsky polámanú čokoládu dáme na mierny oheň a za stáleho miešania privedieme do varu. Len čo začne vrieť, odstavíme a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí vyšľaháme.

4
Hotovo

Poleva

Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém.

5
Hotovo

Dokončenie

Upečený a vychladnutý múčnik po dĺžke prekrojíme na tri pásy a plnkou potrieme aj boky múčnika. Vrch polejeme polevou.

naspäť
Kačacie prsia s pomarančoch
dalej
Zapekané kuracie rezne
naspäť
Kačacie prsia s pomarančoch
dalej
Zapekané kuracie rezne
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here