Ingrediencie
-
Cesto
-
2 ½ hrnčeka Hladká múka
-
1 ½ hrnčeka Trstinový cukor
-
1 lyžička Sóda bikarbóna
-
120 g Maslo
-
5 ks Vajcia
-
1 hrnček Acidofilné mlieko
-
1 lyžička Soľ
-
2 lyžičky Perníkové korenie
-
1 lyžička Mletá škorica
-
Krém
-
250 g Mascarpone
-
125 g Smotana na šľahanie
-
½ lyžičky Mletá škorica
Popis
Perníkové cesto a škoricový krém, to je jednoducho dokonalá kombinácia. Ozdobíme medovníčkami.
Kroky
1
Hotovo
|
CestoMaslo s cukrom dobre vymiešame a postupne doň pridávame vajcia. |
2
Hotovo
|
Do misky preosejeme múku so sódou a soľou. Pridáme mletú škoricu a dobre premiešame. |
3
Hotovo
|
Múku a mlieko striedavo pridávame k vymiešanému maslu. Spolu dobre premiešame. |
4
Hotovo
|
Cestom naplníme formu na mafiny, do ktorej sme povkladali košíčky. Pečieme vo vyhriatej rúre. |
5
Hotovo
|
KrémVyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom, škoricou a smotanou na šľahanie na hladký krém. |
6
Hotovo
|
Krém dáme do vrecka s ozdobnou špičkou, nastriekame na koláčiky a ozdobíme. |