Perníkové cupcakes

0 0
Perníkové cupcakes

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 2 ½ hrnčeka
Trstinový cukor 1 ½ hrnčeka
Sóda bikarbóna 1 lyžička
Maslo 120 g
Vajcia 5 ks
Acidofilné mlieko 1 hrnček
Soľ 1 lyžička
Perníkové korenie 2 lyžičky
Mletá škorica 1 lyžička
Krém
Mascarpone 250 g
Smotana na šľahanie 125 g
Mletá škorica ½ lyžičky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 35
  • 20 min /180 °C
  • Porcie: 16
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

Popis

Zdieľať

Perníkové cesto a škoricový krém, to je jednoducho dokonalá kombinácia. Ozdobíme medovníčkami.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Maslo s cukrom dobre vymiešame a postupne doň pridávame vajcia.

2
Hotovo

Do misky preosejeme múku so sódou a soľou. Pridáme mletú škoricu a dobre premiešame.

3
Hotovo

Múku a mlieko striedavo pridávame k vymiešanému maslu. Spolu dobre premiešame.

4
Hotovo

Cestom naplníme formu na mafiny, do ktorej sme povkladali košíčky. Pečieme vo vyhriatej rúre.

5
Hotovo

Krém

Vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom, škoricou a smotanou na šľahanie na hladký krém.

6
Hotovo

Krém dáme do vrecka s ozdobnou špičkou, nastriekame na koláčiky a ozdobíme.

naspäť
Žĺtkové rezy
dalej
Perníková torta
naspäť
Žĺtkové rezy
dalej
Perníková torta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here