Svieža pistáciová torta s pistáciovým korpusom, krémom z mascarpone a bielej čokolády a to všetko doplnené granátovým jablkom.
1
Hotovo
|
CestoVymiešame žĺtky s cukrom a vodou dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomletými pistáciami. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. |
2
Hotovo
|
Cesto rozdelíme do dvoch 20 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu. |
3
Hotovo
|
KrémSmotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém. Necháme vychladnúť. |
4
Hotovo
|
Vymiešame mascarpone, nátierku, cukor, pridáme vychladnutú čokoládu a vyšľaháme na hladký krém. |
5
Hotovo
|
Poskladanie tortyUpečené a vyhladnuté korpusy prekrojíme, vrchy zarovnáme. Spodný korpus pokvapkáme šťavou z granátového jablka, potrieme krémom, posypeme nasekanými pistáciami a jadierkami z granátového jablka. |
6
Hotovo
|
Priložíme druhým korpusom a postup opakujeme. Krémom potrieme aj vrch a boky torty a ozdobíme. Dáme na chladné miesto najlepšie cez noc. |