Pistáciová torta
s granátovým jablkom

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajce 5 ks
Kryštálový cukor krupica 180 g
Horúca voda 10 lyžíc
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Hladká múka 200 g
Pistácie nesolené, nepražené 100 g
Krém
Mascarpone 750 g
Smotanová nátierka 200 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Práškový cukor 50 g
Biela čokoláda 250 g
Dokončenie
Granátové jablko 2 ks
Pistácie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • 35 min/170 °C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Svieža pistáciová torta s pistáciovým korpusom, krémom z mascarpone a bielej čokolády a to všetko doplnené granátovým jablkom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Vymiešame žĺtky s cukrom a vodou dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomletými pistáciami. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh.

2
Hotovo

Cesto rozdelíme do dvoch 20 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu.

3
Hotovo

Krém

Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém. Necháme vychladnúť.

4
Hotovo

Vymiešame mascarpone, nátierku, cukor, pridáme vychladnutú čokoládu a vyšľaháme na hladký krém.

5
Hotovo

Poskladanie torty

Upečené a vyhladnuté korpusy prekrojíme, vrchy zarovnáme. Spodný korpus pokvapkáme šťavou z granátového jablka, potrieme krémom, posypeme nasekanými pistáciami a jadierkami z granátového jablka.

6
Hotovo

Priložíme druhým korpusom a postup opakujeme. Krémom potrieme aj vrch a boky torty a ozdobíme. Dáme na chladné miesto najlepšie cez noc.

naspäť
Čučoriedková torta
dalej
Marokánky
naspäť
Čučoriedková torta
dalej
Marokánky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here