Pistáciová torta
Smotanovo-pistáciová pochúťka

1 1

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 6 ks
Horká čokoláda 140 g
Maslo 140 g
Práškový cukor 110 g
Hladká múka 140 g
Kryštálový cukor 140 g
Vanilkový extrakt 2 lyžičky
Pistáciový krém
Pistáciový puding 2 ks
Mlieko 600 ml
Smotana na šľahanie 200 ml
Kryštálový cukor krupica 150 g
Pistáciová pasta 100 g
Dokončenie
Pistácie nepražené, nesolené
Ovocie

Nutričné hodnoty

1 porcia
336
kcal
11,54 g
bielkoviny
28,12 g
sacharidy
6,66 g
tuky
2,29 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • 45 min /170°C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Pistáciový krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Čokoládová torta voňajúca pistáciami. Základom je sacher korpus a smotanovo-pistáciový krém, ozdobený kúskami čerstvých pistácií.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Maslo s práškovým cukrom cukrom vymiešame dopenista, postupne zašľaháme po 1 žĺtky.

2
Hotovo

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkam.

3
Hotovo

Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme kryštálový cukor a ešte došľaháme. Potom sneh opatrne striedavo s múkou pridávame do zmesi.

4
Hotovo
60 min/170°C

Cesto rozotrieme do 20 cm formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty.

5
Hotovo

Pistáciový krém

V mlieku rozmiešame puding s cukrom a uvaríme hustý krém, do ktorého po vychladnutí pridáme pistáciovú pastu a vyšľahanú šľahačku.

6
Hotovo

Jeden diel korpusu dáme do formy o 2 cm väčšej ako sme piekli a naplníme.

7
Hotovo

Prikryjeme druhým plátom a znova plníme krémom. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. Ozdobíme ovocím a posekanými pistáciami.

naspäť
Citrónové kura
dalej
Pečené kuracie stehná
naspäť
Citrónové kura
dalej
Pečené kuracie stehná