Pizza tváričky
so šunkou

0 0
Pizza tváričky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Droždie pol kocky
Kryštálový cukor 1 lyžička
Voda 150 ml
Hladká múka 250 g
Olivový olej 2 lyžice
Soľ pol lyžičky
Obloha
Drvené paradajky 1 konzerva
Cesnak 2 strúčiky
Tvrdý syr jemne postrúhaný 200 g
Šunka 50 g
Červená paprika pol
Žltá paprika pol
Oregano
Soľ
Mleté čierne korenie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40+kysnutie
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Obloha

Popis

Zdieľať

Na pizzu si môžeš pridať svoje obľúbené prísady – šampiňóny, tuniaka, ananás, suchú salámu, kuracie mäso, kukuricu…

Kroky

1
Hotovo

Pripravíš si kvások tak, že v miske rozdrobíš droždie, pridáš cukor, zaleješ vlažnou vodou, premiešaš a necháš asi 5 minút vykysnúť – na povrchu sa postupne začnú tvoriť bublinky.

2
Hotovo

Do misky preoseješ múku, pridáš kvások, olej, soľ a drevenou vareškou vymiesiš. Vrch posypeš trochou múky, prikryješ utierkou a necháš kysnúť na teplom mieste asi hodinku, kým cesto nebude dvakrát také veľké.

3
Hotovo

Kým cesto kysne, pripravíš si omáčku na pizzu. V miske zmiešaš drvené paradajky s pretlačeným cesnakom, osolíš, okoreníš a pridáš oregano.

4
Hotovo

Vykysnuté cesto dáš na pomúčenú dosku a rozdelíš na štyri časti. Vyformuješ bochníky, ktoré necháš ešte 10 minút kysnúť.

5
Hotovo

Bochníky vyvaľkáš do kruhu, dáš na plech potretý olejom a natrieš pripravenou omáčkou. Musíš však nechať voľný okraj – asi 2 cm.

6
Hotovo

Posypeš postrúhaným syrom a vyrábaš tváričky pomocou obľúbených prísad. Ako nos môžeš použiť malú paradajku alebo zelenú olivu, ako oči čierne olivy, ako vlasy kúsky rozmarínu alebo pásiky šunky, ústa sformuješ z polovice kolieska suchej salámy alebo z pásikov červenej papriky.

naspäť
Panenka v lístkovom ceste
dalej
Zeleninová polievka
naspäť
Panenka v lístkovom ceste
dalej
Zeleninová polievka
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here