Ingrediencie
-
1 kg Bravčové karé
-
1 ks Bravčová panenka
-
1 viazanička Medvedí cesnak
-
hrsť Rozmarín
-
hrsť Tymián
-
hrsť Petržlenová vňať
-
1 ks Cibuľa
-
5 ks Cesnak
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Bravčové karé pečené spolu s panenkou. Roláda je ochutená čerstvými bylinkami – medvedím cesnakom, tymiánom.
Kroky
1
Hotovo
|
Karé po dĺžke rozrežeme tak, 0aby sa otvorilo ako kniha. Cez potravinársku fóliu rozklepeme na väčší plát v tvare obdĺžnika rovnakej dĺžky ako je panenka. |
2
Hotovo
|
Z oboch strán osolíme a okoreníme. |
3
Hotovo
|
Bylinky posekáme a posypeme nimi plát mäsa. Na mäso položíme panenku, pevne zvinieme do rolády a zviažeme kuchynským špagátom. |
4
Hotovo
|
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C. Podľa potreby počas pečenia podlievame vodou. |