Ingrediencie
-
750 g Bravčový bôčik
-
Rasca
-
Soľ
-
2 ks Cibuľapokránaná na mesiačiy
-
Plnka
-
2 ks Žemľapokrájané na kocky
-
1 lyžica Maslo
-
3 ks Vajcia
-
2 lyžice Strúhanka
-
100 ml Mlieko
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Petržlenová vňať
-
Muškátový oriešok
Popis
Chrumkavý bravčový bôčik naplnený žemlovou plnkou – výborný ako hlavné jedlo so zemiakmi alebo studená večera s chlebom.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
140 min / 200 °C
|
|
3
Hotovo
|
Kožu nakrojíme do mriežky a bôčik uložíme na pekáč kožou nadol, osolíme, posypeme rascou a pečieme najprv prikryté. Po chvíli mierne podlejeme a pridáme cibuľu. V polovici pečenia mäso odokryjeme a dopečieme do červena. |