Plnený bôčik

0 0
Plnený bôčik

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Bravčový bôčik 750 g
Rasca
Soľ
Cibuľa pokránaná na mesiačiy 2 ks
Plnka
Žemľa pokrájané na kocky 2 ks
Maslo 1 lyžica
Vajcia 3 ks
Strúhanka 2 lyžice
Mlieko 100 ml
Soľ
Mleté čierne korenie
Petržlenová vňať
Muškátový oriešok

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 155
  • 140 min / 200 °C
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Chrumkavý bravčový bôčik naplnený  žemlovou plnkou – výborný ako hlavné jedlo so zemiakmi alebo studená večera s chlebom.

Kroky

1
Hotovo

Pokrájané žemle namočené v mlieku opatrne, zmiešame so zmäknutým maslom, primiešame žĺtky rozšľahané so soľou, mleté čierne korenie, muškátový oriešok a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Do hmoty vmiešame tuhý sneh z bielkov.

2
Hotovo
140 min / 200 °C

Bôčik opatrne neďaleko kosti narežeme tak, aby vzniklo vrecko, ktoré zvnútra osolíme, naplníme a zošijeme alebo pospíname ihlicami na závitky.

3
Hotovo

Kožu nakrojíme do mriežky a bôčik uložíme na pekáč kožou nadol, osolíme, posypeme rascou a pečieme najprv prikryté. Po chvíli mierne podlejeme a pridáme cibuľu. V polovici pečenia mäso odokryjeme a dopečieme do červena.

naspäť
Slané tyčinky
dalej
Medové rezy s orechami
naspäť
Slané tyčinky
dalej
Medové rezy s orechami