Rebarborová štrúdľa

0 0
Rebarborová štrúdľa

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto I – tukové
Maslo 250 g
Hladká múka 150 g
Cesto II – závinové
Hladká múka 150 g
Žĺtok 1 ks
Soľ štipka
Ocot 1 lyžička
Voda 75 ml
Plnka
Rebarbora 500 g
Práškový cukor 100 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Mandľová múka 100 g
Piškóty pomleté 100 g
Maslo 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • 30 min / 180 °C
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto I – tukové

  • Cesto II – závinové

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Výborná štrúdľa naplnená kyslastou rebarborou a strúhanými mandľami.

Kroky

1
Hotovo

Do trochy múky nožom rozsekáme tuk, chladnými rukami rýchlo spracujeme bochník v tvare kocky a v chlade necháme stuhnúť.

2
Hotovo

Zvyšok múky preosejeme na dosku, v strede urobíme jamku, dáme do nej žĺtok, soľ a vo vode rozmiešaný ocot. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré sformujeme do bochníka a necháme odpočívať.

3
Hotovo

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, do stredu vložíme pripravené tukové cesto, okraje zložíme ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme a opäť zložíme a necháme stáť asi 20 minút. Takto to opakujeme asi 3-krát.

4
Hotovo

Rebarborová plnka

Rebarboru očistíme, pokrájame na kúsky, posypeme práškovým cukrom a škoricou a primiešame postrúhané mandle.

5
Hotovo

Hotové cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Posypeme na masle opraženou strúhankou, naplníme rebarborovou plnkou, stočíme, konce pevne postláčame a dáme na plech.

6
Hotovo

Závin potrieme roztopeným maslom a upečieme vo vyhriatej rúre.

7
Hotovo

Upečený závin znova potrieme maslom a posypeme práškovým cukrom.

naspäť
Mučkalica
dalej
Lieskovcová torta
naspäť
Mučkalica
dalej
Lieskovcová torta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here