Ingrediencie
-
Cesto I – tukové
-
250 g Maslo
-
150 g Hladká múka
-
Cesto II – závinové
-
150 g Hladká múka
-
1 ks Žĺtok
-
štipka Soľ
-
1 lyžička Ocot
-
75 ml Voda
-
Plnka
-
500 g Rebarbora
-
100 g Práškový cukor
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
100 g Mandľová múka
-
100 g Piškótypomleté
-
100 g Maslo
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Do trochy múky nožom rozsekáme tuk, chladnými rukami rýchlo spracujeme bochník v tvare kocky a v chlade necháme stuhnúť. |
2
Hotovo
|
Zvyšok múky preosejeme na dosku, v strede urobíme jamku, dáme do nej žĺtok, soľ a vo vode rozmiešaný ocot. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré sformujeme do bochníka a necháme odpočívať. |
3
Hotovo
|
Odpočinuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, do stredu vložíme pripravené tukové cesto, okraje zložíme ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme a opäť zložíme a necháme stáť asi 20 minút. Takto to opakujeme asi 3-krát. |
4
Hotovo
|
Rebarborová plnkaRebarboru očistíme, pokrájame na kúsky, posypeme práškovým cukrom a škoricou a primiešame postrúhané mandle. |
5
Hotovo
|
Hotové cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Posypeme na masle opraženou strúhankou, naplníme rebarborovou plnkou, stočíme, konce pevne postláčame a dáme na plech. |
6
Hotovo
|
Závin potrieme roztopeným maslom a upečieme vo vyhriatej rúre. |
7
Hotovo
|
Upečený závin znova potrieme maslom a posypeme práškovým cukrom. |