Ingrediencie
-
Cesto
-
250 g Maslo
-
400 g Hladká múka
-
150 g Práškový cukor
-
2 ks Žĺtok
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
Ríbezľový džem
-
Plnka I
-
4 ks Vajcia
-
150 g Kryštálový cukor
-
150 g Posekané orechy
-
150 g Hrozienka
-
150 g Kandizované ovocie
-
Plnka II
-
3 ks Vajcia
-
150 g Kryštálový cukor
-
250 g Maslo
-
20 g Kakao
-
50 g Pomleté orechy
-
2 lyžice Rum
-
Poleva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
30 g Stužený pokrmový tuk
-
1 lyžica Olej
Popis
Výborný z lineckého cesta s dvomi plnkami – jedna maslová s orechmi a druhá s kandizovaným ovocím.
Kroky
1
Hotovo
|
Z múky, masla, žĺtkov, cukru a prášku do pečiva vypracujeme cesto. |
2
Hotovo
|
Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
Plnka IVajcia a cukor šľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme kandizované ovocie, hrozienka a orechy. |
4
Hotovo
|
Cesto potrieme džemom, plnkou I a dáme piecť do vyhriatej rúry. |
5
Hotovo
|
Plnka IIVajcia a cukor šľaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla spolu s orechmi, kakaom a rumom. |
6
Hotovo
|
PolevaČokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu. |
7
Hotovo
|
Vychladnuté cesto potrieme plnkou II a polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme čokoládovými hoblinami. |