Rezy Rigoletto
s kandizovaným ovocím

0 0
Rezy Rigoletto

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Maslo 250 g
Hladká múka 400 g
Práškový cukor 150 g
Žĺtok 2 ks
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Ríbezľový džem
Plnka I
Vajcia 4 ks
Kryštálový cukor 150 g
Posekané orechy 150 g
Hrozienka 150 g
Kandizované ovocie 150 g
Plnka II
Vajcia 3 ks
Kryštálový cukor 150 g
Maslo 250 g
Kakao 20 g
Pomleté orechy 50 g
Rum 2 lyžice
Poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Stužený pokrmový tuk 30 g
Olej 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • 170 °C
  • Porcie: 25
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka I

  • Plnka II

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Výborný  z lineckého cesta s dvomi plnkami – jedna maslová s orechmi a druhá s kandizovaným ovocím.

Kroky

1
Hotovo

Z múky, masla, žĺtkov, cukru a prášku do pečiva vypracujeme cesto.

2
Hotovo

Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

3
Hotovo

Plnka I

Vajcia a cukor šľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme kandizované ovocie, hrozienka a orechy.

4
Hotovo

Cesto potrieme džemom, plnkou I a dáme piecť do vyhriatej rúry.

5
Hotovo

Plnka II

Vajcia a cukor šľaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla spolu s orechmi, kakaom a rumom.

6
Hotovo

Poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

7
Hotovo

Vychladnuté cesto potrieme plnkou II a polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme čokoládovými hoblinami.

naspäť
Malinový cheesecake
dalej
Čokoládové dobroty
naspäť
Malinový cheesecake
dalej
Čokoládové dobroty