Ingrediencie
-
Cesto – na 2 bledé pláty
-
250 g Kryštálový cukor
-
5 ks Vajcia
-
100 ml Horúca voda
-
100 ml Olej
-
250 g Polohrubá múka
-
½ balíčka Kypriaci prášok do pečiva
-
Cesto – na 2 tmavé pláty
-
250 g Kryštálový cukor
-
5 ks Vajcia
-
100 ml Horúca voda
-
100 ml Olej
-
250 g Polohrubá múka
-
½ balíčka Kypriaci prášok do pečiva
-
20 g Kakao
-
Plnka
-
3 ks Vajcia
-
100 g Práškový cukor
-
250 g Maslo
-
150 g Čokoláda na varenie
-
Džem
-
Punč
-
200 ml Voda
-
3 lyžice Kryštálový cukor
-
100 ml Rum
-
Džem
-
Poleva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
30 g Stužený pokrmový tuk
-
1 lyžica Olej
Popis
Rezy vhodné na každú slávnostnú príležitosť. Kakaový korpus naplnený nad parou šľahaným žĺtkovým krémom s čokoládou.
Kroky
1
Hotovo
|
5 žĺtkov vymiešame s 250 g cukru, 100 ml vody a 100 ml oleja dopenista. Pridáme 250 g múky s pol práškom do pečiva a zľahka vmiešame sneh z 5 bielkov. |
2
Hotovo
15 min / 180°C 1 plát
|
Cesto rozdelíme na dve časti. Každú upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Rovnako upečieme aj tmavé pláty, len do múky primiešame okrem prášku do pečiva aj kakao. |
3
Hotovo
|
PlnkaVajcia s cukrom a čokoládou vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla. |
4
Hotovo
|
PunčUvaríme vodu s cukrom a do vychladnutého pridáme rum. |
5
Hotovo
|
Upečený a vychladnutý hnedý plát potrieme polovicou plnky, priložíme ho bledým plátom, ktorý potrieme ríbezľovým džemom a polejeme punčom. Prikryjeme ho druhým bledým plátom, potrieme druhou časťou plnky a na vrch dáme druhý hnedý plát. |
6
Hotovo
|
PolevaČokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu. |
7
Hotovo
|
Vrch polejeme čokoládovou polevou. |