Ingrediencie
-
Cesto
-
2 ks Vajcia
-
2 hrnčeky Kryštálový cukor
-
1/2 hrnčeka Olej
-
3/4 hrnčeka Kakao
-
2 hrnčeky Hladká múka
-
2 lyžičky Sóda bikarbóna
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
1 hrnček Horúca voda
-
2 lyžičky Vanilkový extrakt
-
1 hrnček Acidofilné mlieko
-
štipka Soľ
-
Plnka
-
500 ml Smotana na šľahanie
-
500 g Mascarpone
-
40 g Vanilínový cukor
-
Dokončenie
-
750g Višnečerstvé alebo zavárané
-
70 g Strúhaná čokoláda
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Pripravíme si dve misky. V jednej zmiešame mlieko s olejom, vajciami a vodou. Do druhej preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ. |
2
Hotovo
|
Mokré suroviny pridáme k suchým surovinám a vymiešame na hladkú hmotu. |
3
Hotovo
|
Cesto rozotrieme do dvoch 20 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
PlnkaV miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie. |
5
Hotovo
|
DokončenieUpečené a vychladnuté rozdelíme na 2 časti. Spodný plát pokvapkáme višňovým sirupom, potrieme tretinou plnky, poukladáme višne, prikryjeme druhým plátom. Tento postup zopakujeme aj s druhým a tretím plátom. |
6
Hotovo
|
Plnkou potrieme aj boky a vrch torty, ozdobíme višňami a čokoládou. |