Segedínsky guláš

0 0
Segedínsky guláš

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Bravčové mäso z pliecka 500 g
Kyslá kapusta 400 g
Pochúťková smotana 200 ml
Cibuľa 1 väčšia
Olej 2 lyžice
Hladká múka 2 lyžice
Rasca 1 lyžička
Mletá červená paprika 1 lyžička
Bobkový list 1 ks
Soľ
Mleté čierne korenie

Nutričné hodnoty

1 porcia
446
kcal
30,47 g
bielkoviny
8,97 g
sacharidy
43 g
tuky
2,86 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 115
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Jeden zo známych druhov gulášov. Tradičné jedlo maďarskej kuchyne, ktorého základom sú bravčové mäso a kyslá kapusta.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo
2

Cibuľu pokrájame a speníme na rozohriatom oleji.

3
Hotovo
5

Pridáme umyté a osušené mäso pokrájané na kocky a krátko opražíme.

4
Hotovo
5

Mäso posypeme paprikou a ešte spolu orestujeme.

5
Hotovo
50

Pridáme bobkový list, rascu, osolíme, podlejeme vodou a prikryté dusíme.

6
Hotovo
20

Keď je mäso polomäkké, pridáme k nemu pokrájanú kyslú kapustu a dodusíme domäkka.

7
Hotovo
10

Zahustíme kyslou smotanou rozmiešanou s múkou a ešte spolu povaríme.

8
Hotovo

Dochutíme soľou a korením. Podávame s knedľou.

naspäť
Sviečková na smotane
dalej
Kysnutý veniec
naspäť
Sviečková na smotane
dalej
Kysnutý veniec