Ingrediencie
-
500 g Bravčové mäsoz pliecka
-
400 g Kyslá kapusta
-
200 ml Pochúťková smotana
-
1 väčšia Cibuľa
-
2 lyžice Olej
-
2 lyžice Hladká múka
-
1 lyžička Rasca
-
1 lyžička Mletá červená paprika
-
1 ks Bobkový list
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Jeden zo známych druhov gulášov. Tradičné jedlo maďarskej kuchyne, ktorého základom sú bravčové mäso a kyslá kapusta.
Kroky
1
Hotovo
|
Ingrediencie |
2
Hotovo
2
|
Cibuľu pokrájame a speníme na rozohriatom oleji. |
3
Hotovo
5
|
Pridáme umyté a osušené mäso pokrájané na kocky a krátko opražíme. |
4
Hotovo
5
|
Mäso posypeme paprikou a ešte spolu orestujeme. |
5
Hotovo
50
|
Pridáme bobkový list, rascu, osolíme, podlejeme vodou a prikryté dusíme. |
6
Hotovo
20
|
Keď je mäso polomäkké, pridáme k nemu pokrájanú kyslú kapustu a dodusíme domäkka. |
7
Hotovo
10
|
Zahustíme kyslou smotanou rozmiešanou s múkou a ešte spolu povaríme. |
8
Hotovo
|
Dochutíme soľou a korením. Podávame s knedľou. |