Snehové pusinky

0 0
Snehové pusinky

Ingrediencie

Bielok 2 ks
Kryštálový cukor krupica 120 g
Soľ štipka
Gelova farba

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • 60 min /100 °C
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Snehové pusinky sú výborné nielen ako klasické drobné pečivo, ale výborne sa hodia aj na zdobenie.

Kroky

1
Hotovo

Z bielkov štipky soli a cukru elektrickým šľahačom ušľaháme tuhý sneh. Začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne pridáme cukor. Zvýšime otáčky na maximum a šľaháme ešte niekoľko minút, kým sneh nie je hladký a lesklý.

2
Hotovo

Sneh rozdelíme a každý zafarbíme inou gélovou farbou. Pomocou cukrárenského vrecka s ozdobným nadstavcom striekame pusinky na plech vystlaný papierom na pečenie.

3
Hotovo

Sušíme v rúre vyhriatej na 100 °C približne hodinu, záleží na veľkosti pusiniek. Počas pečenia rúru niekoľkokrát otvoríme. Vo vypnutej rúre nechajte pusinky ešte dosušiť. Po vychladnutí opatrne odlepíme z papiera.

4
Hotovo

Tip, rada

Pusinky môžeme skladovať v uzatváracej nádobe pri izbovej teplote. Na dezerty ich dávame až tesne pred servírovaním, aby nezvlhli.

naspäť
Zemiakové knedle s údeným mäsom
dalej
Uhorková polievka tarator
naspäť
Zemiakové knedle s údeným mäsom
dalej
Uhorková polievka tarator
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here