Ingrediencie
-
2 ks Bielok
-
120 g Kryštálový cukor krupica
-
štipka Soľ
-
Gelova farba
Popis
Snehové pusinky sú výborné nielen ako klasické drobné pečivo, ale výborne sa hodia aj na zdobenie.
Kroky
1
Hotovo
|
Z bielkov štipky soli a cukru elektrickým šľahačom ušľaháme tuhý sneh. Začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne pridáme cukor. Zvýšime otáčky na maximum a šľaháme ešte niekoľko minút, kým sneh nie je hladký a lesklý. |
2
Hotovo
|
Sneh rozdelíme a každý zafarbíme inou gélovou farbou. Pomocou cukrárenského vrecka s ozdobným nadstavcom striekame pusinky na plech vystlaný papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
Sušíme v rúre vyhriatej na 100 °C približne hodinu, záleží na veľkosti pusiniek. Počas pečenia rúru niekoľkokrát otvoríme. Vo vypnutej rúre nechajte pusinky ešte dosušiť. Po vychladnutí opatrne odlepíme z papiera. |
4
Hotovo
|
Tip, radaPusinky môžeme skladovať v uzatváracej nádobe pri izbovej teplote. Na dezerty ich dávame až tesne pred servírovaním, aby nezvlhli. |