Ingrediencie
-
800 g Hovädzie mäsosviečková, falošná sviečková
-
150 g Mrkva
-
150 g Petržlen
-
150 g Zeler
-
1 ks Cibuľa
-
100 g Slanina
-
4 lyžice Olej
-
3 ks Bobkový list
-
10 guličiek Celé čierne korenie
-
10 guličiek Nové korenie
-
50 ml Ocot
-
3 lyžice Kryštálový cukor
-
3 lyžice Horčica
-
1 l Hovädzí vývar
-
100 ml Mlieko
-
300 ml Smotana na šľahanie
-
3 lyžice Hladká múka
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Citrónová šťava
Popis
Vychutnajte si českú klasiku. Hovädzie mäso prešpikované slaninou a k tomu omáčka s chuťou koreňovej zeleniny.
Kroky
1
Hotovo
|
Ingrediencie |
2
Hotovo
|
Umyté a osušené mäso odblaníme. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
5
|
|
6
Hotovo
5
|
|
7
Hotovo
|
|
8
Hotovo
120
|
|
9
Hotovo
|
Mäkké mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. |
10
Hotovo
|
Zo zeleniny vyberieme bobkové listy a zmixujeme alebo prepasírujeme cez sitko. |
11
Hotovo
10
|
|
12
Hotovo
|
Hotovú omáčku dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Zjemníme smotanou a krátko spolu prehrejeme. |
13
Hotovo
|
Tip, radaPri špikovaní ostrým nožom urobíme do mäsa zárezy. Rúčkou od varešky zväčšíme otvor a vyplníme ho slaninou. Slaninu pred špikovaním zmrazíme. Aby nám mäso pri opekaní držalo tvar, obviažeme ho niťou. |