Sviečková na smotane
s parenou knedľou

0 0
Sviečková na smotane

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hovädzie mäso sviečková, falošná sviečková 800 g
Mrkva 150 g
Petržlen 150 g
Zeler 150 g
Cibuľa 1 ks
Slanina 100 g
Olej 4 lyžice
Bobkový list 3 ks
Celé čierne korenie 10 guličiek
Nové korenie 10 guličiek
Ocot 50 ml
Kryštálový cukor 3 lyžice
Horčica 3 lyžice
Hovädzí vývar 1 l
Mlieko 100 ml
Smotana na šľahanie 300 ml
Hladká múka 3 lyžice
Soľ
Mleté čierne korenie
Citrónová šťava

Nutričné hodnoty

1 porcia
370
kcal
30 g
bielkoviny
11 g
sacharidy
23 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 150
  • Porcie: 6
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Vychutnajte si českú klasiku. Hovädzie mäso prešpikované slaninou a k tomu omáčka s chuťou koreňovej zeleniny.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Umyté a osušené mäso odblaníme.

3
Hotovo

Prešpikujeme slaninou pokrájanou na pásiky, osolíme a okoreníme.

4
Hotovo

Na panvici rozohrejeme olej a mäso zo všetkých strán prudko opečieme.

5
Hotovo
5

Koreňovú zeleninu očistíme,pokrájame na kocky a krátko opražíme na oleji.

6
Hotovo
5

Pridáme bobkové listy, nové korenie, celé čierne korenie a po chvíli, na kocky nakrájanú slaninu. Keď sa slanina opečie, prisypeme pokrájanú cibuľu.

7
Hotovo

Zasypeme kryštálovým cukrom. Keď začne cukor karamelizovať, prilejeme ocot a necháme ho odpariť. Primiešame horčicu.

8
Hotovo
120

K zelenine pridáme opečené mäso a zalejeme vývarom, tak aby mäso bolo ponorené. Prikryté dusíme, kým mäso nie je mäkké.

9
Hotovo

Mäkké mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto.

10
Hotovo

Zo zeleniny vyberieme bobkové listy a zmixujeme alebo prepasírujeme cez sitko.

11
Hotovo
10

V mlieku rozmiešame hladkú múku a pridáme k rozmixovanej zelenine. Spolu ešte povaríme.

12
Hotovo

Hotovú omáčku dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Zjemníme smotanou a krátko spolu prehrejeme.

13
Hotovo

Tip, rada

Pri špikovaní ostrým nožom urobíme do mäsa zárezy. Rúčkou od varešky zväčšíme otvor a vyplníme ho slaninou. Slaninu pred špikovaním zmrazíme. Aby nám mäso pri opekaní držalo tvar, obviažeme ho niťou.

naspäť
Domáci hamburger
dalej
Segedínsky guláš
naspäť
Domáci hamburger
dalej
Segedínsky guláš
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here