Ingrediencie
-
Cesto - na dva pláty
-
8 ks Vajcia
-
400 g Kryštálový cukor
-
16 lyžíc Voda
-
400 g Polohrubá múka
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
Plnka
-
50 g Hrozienka
-
1 konzerva Ananásový kompót
-
1 konzerva Mandarínkový kompót
-
50 g Posekané orechy
-
Kakao
-
Rum
-
Ríbezľový džem
-
500 ml Smotana na šľahanie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. |
2
Hotovo
25
|
Cesto rozdelíme na dve časti. Každú upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
Upečený a vychladnutý plát potrieme džemom. Druhý plát pomrvíme na drobné kúsky a rovnomerne navrstvíme na prvý plát. |
4
Hotovo
|
Pokvapkáme rumom, posypeme hrozienkami, pridáme ananásový a mandarínkový kompót (ovocie pokrájané na malé kúsky) a poprášime kakaom. Zaťažíme a dáme do chladničky. |
5
Hotovo
|
Na druhý deň vyšľaháme šľahačku a natrieme ju navrch. |