Svieženka
Rezy ovocím a šľahačkou

0 0
Svieženka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto - na dva pláty
Vajcia 8 ks
Kryštálový cukor 400 g
Voda 16 lyžíc
Polohrubá múka 400 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Plnka
Hrozienka 50 g
Ananásový kompót 1 konzerva
Mandarínkový kompót 1 konzerva
Posekané orechy 50 g
Kakao
Rum
Ríbezľový džem
Smotana na šľahanie 500 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • 20 min 1 plát / 180 °C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto - na dva pláty

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Piškótový korpus punčovou vrstvou z mandarínok, ananásu, hrozienok a na vrchu šľahačka.

Kroky

1
Hotovo

Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

2
Hotovo
25

Cesto rozdelíme na dve časti. Každú upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.

3
Hotovo

Upečený a vychladnutý plát potrieme džemom. Druhý plát pomrvíme na drobné kúsky a rovnomerne navrstvíme na prvý plát.

4
Hotovo

Pokvapkáme rumom, posypeme hrozienkami, pridáme ananásový a mandarínkový kompót (ovocie pokrájané na malé kúsky) a poprášime kakaom. Zaťažíme a dáme do chladničky.

5
Hotovo

Na druhý deň vyšľaháme šľahačku a natrieme ju navrch.

naspäť
Medvedie labky
dalej
Medové rezy
naspäť
Medvedie labky
dalej
Medové rezy
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here