Torta red velvet

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 310 g
Kryštálový cukor krupica 300 g
Maslo zmäknuté 120 g
Vajcia 2 ks
Kakao 2 lyžice
Sóda bikarbóna 1 lyžička
Soľ 1 lyžička
Olej 1 hrnček
Ocot 1 lyžica
Vanilkový extrakt 2 lyžičky
Acidofilné mlieko 1 hrnček
Potravinárske farbivo červené 1 lyžička
Krém
Mascarpone 500 g
Smotana na šľahanie 300 ml
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Práškový cukor 150 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

TIP, RADA:
Na zdobenie torty použijeme odrezky, ktoré získame po zarovnaní upečených korpusov. Stačí ich len rozdrobiť. Môžeme ozdobiť aj čerstvým ovocím.

  • 50
  • 30 min /180 °C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

Popis

Zdieľať

Torta „Červený zamat“ s typickou červenohnedou farbou  korusu, ktorá krásne kontrastuje s bielym krémom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Maslo s cukrom vymiešame dopenista, postupne zašľaháme vajíčka.

2
Hotovo

Pripravíme si dve misky. V jednej zmiešame cmar s olejom, octom a potravinárskym farbivom. Do druhej preosejeme múku, kakaol sódu bikarbónu a soľ.

3
Hotovo

Obe zmesi striedavo pridávame k vymiešaným vajciam s maslom. Dobre premiešame a rozdelíme do dvoch 20 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Krém

V miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom, vanilínovým extraktom a smotanou na šľahanie.

5
Hotovo

Upečené a vyhladnuté korpusy prekrojíme, vrchy zarovnáme a naplníme pripraveným krémom. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. Ozdobíme odloženými omrvinkami.

naspäť
Losos v kukuričných vločkách
dalej
Jablkové rezy
naspäť
Losos v kukuričných vločkách
dalej
Jablkové rezy
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here