Ingrediencie
-
Cesto
-
4 ks Vajcia
-
160 g Kryštálový cukor
-
160 g Polohrubá múka
-
4 lyžice Olej
-
Plnka
-
500 ml Smotana na šľahanie
-
700 ml Jahodový kompót
-
80 g Pudingový prášok bez varenia
-
Želatínová poleva
-
2 lyžičky Tortové želé
-
200 ml Voda
-
30 g Kryštálový cukor
-
Biela čokoládová hmota
Popis
Torta plná ovocia a čokolády. Piškótový korpus, naplnený šľahačkou a ovocím a ozdobený bielou čokoládovou hmotou.
Kroky
1
Hotovo
|
Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme sneh. Postupne pridávame po jednom žĺtky a po lyžiciach olej, nakoniec múku. |
2
Hotovo
40 min/170°C
|
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vlejeme do nej cesto a pomaly upečieme. |
3
Hotovo
|
PlnkaDo veľkej nádoby s vrchnákom dáme šľahačku, kompóty aj so šťavou, pudingové |
4
Hotovo
|
PolevaTortové želé, vodu a cukor krátko povaríme. |
5
Hotovo
|
Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu, potrieme plnkou a priložíme druhý plát. Navrch poukladáme ovocie, ktoré pomocou silikónovej maslovačky potrieme ešte teplou želatínou. Dáme stuhnúť na chladné miesto. |
6
Hotovo
|
Bielu čokoládovú hmotu si rozvaľkáme a nakrájame na pásy dlhé asi 20 cm, nariasime ich a ozdobíme nimi boky torty. |