Torta s ovocím
a šľahačkou

0 0
Torta s ovocím

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 4 ks
Kryštálový cukor 160 g
Polohrubá múka 160 g
Olej 4 lyžice
Plnka
Smotana na šľahanie 500 ml
Jahodový kompót 700 ml
Pudingový prášok bez varenia 80 g
Želatínová poleva
Tortové želé 2 lyžičky
Voda 200 ml
Kryštálový cukor 30 g
Biela čokoládová hmota

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Želatínová poleva

  • Biela čokoládová hmota

Popis

Zdieľať

Torta plná ovocia a čokolády. Piškótový korpus, naplnený šľahačkou a ovocím a ozdobený bielou čokoládovou hmotou.

Kroky

1
Hotovo

Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme sneh. Postupne pridávame po jednom žĺtky a po lyžiciach olej, nakoniec múku.

2
Hotovo
40 min/170°C

Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vlejeme do nej cesto a pomaly upečieme.

3
Hotovo

Plnka

Do veľkej nádoby s vrchnákom dáme šľahačku, kompóty aj so šťavou, pudingové
prášky, prikryjeme a zatrepeme.

4
Hotovo

Poleva

Tortové želé, vodu a cukor krátko povaríme.

5
Hotovo

Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu, potrieme plnkou a priložíme druhý plát. Navrch poukladáme ovocie, ktoré pomocou silikónovej maslovačky potrieme ešte teplou želatínou. Dáme stuhnúť na chladné miesto.

6
Hotovo

Bielu čokoládovú hmotu si rozvaľkáme a nakrájame na pásy dlhé asi 20 cm, nariasime ich a ozdobíme nimi boky torty.

naspäť
Kokosová torta
dalej
Jablkové knedličky
naspäť
Kokosová torta
dalej
Jablkové knedličky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here