Trojposchodová torta

1 0
Trojposchodová torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto I
Vajcia 9 ks
Kryštálový cukor 500 g
Voda studená 15 lyžíc
Polohrubá múka 370 g
Pomleté orechy 220 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Vanilínový cukor 1 balíček
Cesto II
Vajcia 6 ks
Kryštálový cukor 240 g
Polohrubá múka 200 g
Kakao 50 g
Olej 6 lyžíc
Cesto III
Vajcia 3 ks
Kryštálový cukor 120 g
Polohrubá múka 120 g
Olej 3 lyžice
Plnka I
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor 200 g
Maslo 400 g
Kakao 50 g
Pomleté orechy 100 g
Rum 50 ml
Plnka II
Mlieko 300 ml
Krémový prášok 40 g
Maslo 250 g
Práškový cukor 100 g
Banán rozmixovaný 5 ks
Vanilínový cukor 1 balíček
Plnka III
Trstinový cukor 100 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Maslo 250 g
Stužený pokrmový tuk 150 g
Kondenzované mlieko skaramelizované 1 konzerva
Dokončenie
Rum
Džem
Modelovacia hmota

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 145
  • 180 °C
  • Porcie: 80
  • Tažká

Ingrediencie

  • Cesto I

  • Cesto II

  • Cesto III

  • Plnka I

  • Plnka II

  • Plnka III

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Trojposchodová torta vhodná na každú oslavu. Spodný orechový korpus, stredný kakaový a celá torta potiahnutá modelovacou hmotou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto I

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Za stáleho miešania pridáme pomaly studenú vodu. Do vymiešaného pridáme múku premiešanú s orechmi, práškom do pečiva a tuhý sneh ušľahaný z bielkov

2
Hotovo

Cesto dáme do tortovej formy veľkosti 35 x 35 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, a pomaly upečieme.

3
Hotovo

Cesto III a II

Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme sneh. Postupne pridávame po jednom žĺtky a po lyžiciach olej, nakoniec múku.

4
Hotovo

Cesto dáme do tortovej formy s veľkosťou 15 x 15 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pomaly upečieme.

5
Hotovo

Rovnako upečieme i cesto II, ale do múky pridáme kakao a upečieme v tortovej forme s veľkosťou 25 x 25 cm.

6
Hotovo

Plnka I

Vajcia a cukor šľaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla spolu s orechmi, kakaom a rumom.

7
Hotovo

Plnka II

V mlieku rozmiešame krémový prášok a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s cukrom.

8
Hotovo

Plnka III

Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme šľahačkou a varíme do zhustnutia. Po vychladnutí spojíme s vymiešaným maslom a kondenzovaným mliekom.

9
Hotovo

Vychladnuté korpusy rozkrojíme každý na 2 diely. Pokvapkáme rumom, potrieme džemom a plnkou. Plnkou potrieme aj boky.

10
Hotovo

Spodný korpus vystužíme. Odložíme na chladné miesto. Po stuhnutí korpusy potiahneme modelovacou hmotou, položíme na seba a ozdobíme.

naspäť
Kakaová torta
dalej
Zapekané cestoviny
naspäť
Kakaová torta
dalej
Zapekané cestoviny
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here