Ingrediencie
-
Cesto I
-
9 ks Vajcia
-
500 g Kryštálový cukor
-
15 lyžíc Vodastudená
-
370 g Polohrubá múka
-
220 g Pomleté orechy
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
Cesto II
-
6 ks Vajcia
-
240 g Kryštálový cukor
-
200 g Polohrubá múka
-
50 g Kakao
-
6 lyžíc Olej
-
Cesto III
-
3 ks Vajcia
-
120 g Kryštálový cukor
-
120 g Polohrubá múka
-
3 lyžice Olej
-
Plnka I
-
5 ks Vajcia
-
200 g Kryštálový cukor
-
400 g Maslo
-
50 g Kakao
-
100 g Pomleté orechy
-
50 ml Rum
-
Plnka II
-
300 ml Mlieko
-
40 g Krémový prášok
-
250 g Maslo
-
100 g Práškový cukor
-
5 ks Banánrozmixovaný
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
Plnka III
-
100 g Trstinový cukor
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
250 g Maslo
-
150 g Stužený pokrmový tuk
-
1 konzerva Kondenzované mliekoskaramelizované
-
Dokončenie
-
Rum
-
Džem
-
Modelovacia hmota
Popis
Trojposchodová torta vhodná na každú oslavu. Spodný orechový korpus, stredný kakaový a celá torta potiahnutá modelovacou hmotou.
Kroky
1
Hotovo
|
Cesto IŽĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Za stáleho miešania pridáme pomaly studenú vodu. Do vymiešaného pridáme múku premiešanú s orechmi, práškom do pečiva a tuhý sneh ušľahaný z bielkov |
2
Hotovo
|
Cesto dáme do tortovej formy veľkosti 35 x 35 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, a pomaly upečieme. |
3
Hotovo
|
Cesto III a IIZ bielkov a kryštálového cukru ušľaháme sneh. Postupne pridávame po jednom žĺtky a po lyžiciach olej, nakoniec múku. |
4
Hotovo
|
Cesto dáme do tortovej formy s veľkosťou 15 x 15 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pomaly upečieme. |
5
Hotovo
|
Rovnako upečieme i cesto II, ale do múky pridáme kakao a upečieme v tortovej forme s veľkosťou 25 x 25 cm. |
6
Hotovo
|
Plnka IVajcia a cukor šľaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla spolu s orechmi, kakaom a rumom. |
7
Hotovo
|
Plnka IIV mlieku rozmiešame krémový prášok a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s cukrom. |
8
Hotovo
|
Plnka IIIKryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme šľahačkou a varíme do zhustnutia. Po vychladnutí spojíme s vymiešaným maslom a kondenzovaným mliekom. |
9
Hotovo
|
Vychladnuté korpusy rozkrojíme každý na 2 diely. Pokvapkáme rumom, potrieme džemom a plnkou. Plnkou potrieme aj boky. |
10
Hotovo
|
Spodný korpus vystužíme. Odložíme na chladné miesto. Po stuhnutí korpusy potiahneme modelovacou hmotou, položíme na seba a ozdobíme. |