Ingrediencie
-
Cesto
-
250 g Hladká múka
-
125 g Maslo
-
1 ks Vajce
-
1 lyžica Ocot
-
3 lyžice Voda
-
Plnka
-
500 g Mäkký tvaroh
-
100 g Práškový cukor
-
1 ks Žĺtok
-
500 g Čierne ríbezle
-
2 lyžice Vaječný likér
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
Šťava a kôra z jedného citróna
-
3 lyžice Mlieko
-
1 lyžica Pudingový prášok
-
2 lyžice Mandľové lupienky
-
50 g Kokosová múčka
-
Maslona potretie
Popis
Výborná štrúdla naplnená tvarom a čiernymi ríbezľami a mandľovými lupienkami. Ideálny koláčik k poobednej káve.
Kroky
1
Hotovo
|
Z uvedených surovín zamiesime cesto, ktoré necháme minimálne hodinu odpočívať na chladnom mieste. |
2
Hotovo
|
Tvarohová plnkaTvaroh vymiešame s cukrom, žĺtkom, mliekom, pudingovým práškom, likérom, šťavou a kôrou z citróna. |
3
Hotovo
|
Cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme, pokropíme roztopeným maslom, posypeme kokosom, potrieme tvarohovou plnkou, poukladáme ríbezle a posypeme mandľovými lupienkami. Kraje zahneme na plnku a stočíme |
4
Hotovo
|
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme maslom, posypeme mandľovými lupienkami a upečieme v horúcej rúre. |
5
Hotovo
|
Upečený závin znova potrieme maslom a posypeme práškovým cukrom. |