Ingrediencie
-
8 ks Rožok
-
600 g Údené mäsovarené
-
4 ks Vajcia
-
1 ks Cibuľa
-
3 strúčiky Cesnak
-
200 g Slanina
-
Muškátový oriešok
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
posekaná Petržlenová vňať
-
Olej
-
200 ml Vývar z údeného mäsa
Popis
Tradičné veľkonočné jedlo pripravené z rožkov a údeného mäsa. Jedla sa po štyridsať dňovom pôste.
Kroky
1
Hotovo
|
Ingrediencie |
2
Hotovo
|
Rožky nakrájame na kocky a zalejeme ich vývarom z údeného mäsa. |
3
Hotovo
|
Slaninu pokrájame na kocky a na panvici opražíme. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a cesnak na plátky. Krátko spolu orestujeme. |
4
Hotovo
|
Pridáme spolu s údeným mäsom nakrájaným na drobné kocky k rožkom. Dobre premiešame, pridáme žĺtka a posekanú petržlenovú vňať. |
5
Hotovo
|
Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka po častiach primiešame do zmesi, ktorú dáme na vymastený pekáč. |
6
Hotovo
30
|