Veľkonočný veniec

0 0
Veľkonočný veniec

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 500 g
Droždie 30 g
Mlieko 250 g
Kryštálový cukor krupica 100 g
Citrónová kôra 1 lyžička
Soľ štipka
Žĺtok 2 ks
Maslo 150 g
Dokončenie
Vajíčko na potretie 1 ks
Mandľové lupienky 80 g
Vanilínový cukor 1 balíček

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75 + kysnutie
  • 40 min / 180 °C
  • Porcie: 10
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Veľkonočný veniec patrí na sviatočný stôl rovnako ako baránok, baba a iné veľkonočné dobroty.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z droždia, malého množstva cukru a teplého mlieka pripravíme kvások. Primiešame ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto.

2
Hotovo

Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a v teple necháme vykysnúť. Počas kysnutia viackrát premiesime.

3
Hotovo

Po vykysnutí rozdelíme na 3 rovnaké časti, z ktorých vytvarujeme valčeky. Valčeky spletieme do copu a spojíme konce, aby koláč vytvoril kruh.

4
Hotovo

Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do bábovkovej formy. Necháme ešte podkysnúť 45 minút, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

5
Hotovo

Tesne pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme plátkami mandlí a dáme piecť do vyhriatej rúry

naspäť
Vínna klobása
dalej
Citrónové tartaletky
naspäť
Vínna klobása
dalej
Citrónové tartaletky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here