Ingrediencie
-
Knedle
-
800 g Zemiaky
-
180 g Hrubá múka
-
80 g Krupicová múka
-
2 ks Vajce
-
Soľ
-
300 g Údené mäso
-
1 lyžica Bravčova masť
-
2 ks Cibuľa
-
Kapusta
-
500 g Kyslá kapusta
-
1 lyžica Bravčova masť
-
1 ks Cibuľa
-
podľa chuti Cukor
-
Na posypanie
-
1 lyžica Bravčova masť
-
1 ks Cibuľa
Popis
Knedle zo zemiakového cesta naplnené opečeným údeným mäsom so slaninkou. Podávame s kyslou kapustou,
Kroky
1
Hotovo
|
KnedleNa masti speníme 1 nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme na kocôčky nakrájané údené mäso. Cibuľku s mäsom opečieme a necháme vychladnúť. |
2
Hotovo
|
Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme, postrúhame alebo prelisujeme. Pridáme vajcia, múku, osolíme a vypracujeme hustejšie cesto. |
3
Hotovo
|
Z cesta urobíme valček, ktorý nakrájame na rovnaké kúsky. Každý kúsok roztlačíme, naplníme údeným mäsom a vytvarujeme knedličky. Uvaríme v osolenej vriacej vode. |
4
Hotovo
|
KapustaKyslú kapustu scedíme a podľa kyslosti premyjeme. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a na tuku ju orestujeme dosklovita. Pridáme kapustu, cukor a prehrejeme. |
5
Hotovo
|
ServírovanieOlúpanú cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme na masti dozlatista. Uvarené knedle podávame s dusenou kapustou a opraženou cibuľkou. |