Ingrediencie
-
4 ks Kuracie rezne
-
Mleté čierne korenie
-
Soľ
-
na vyprážanie Olej
-
na posypanie Tvrdý syr
-
Cestíčko
-
2 väčšie Zemiaky
-
3 lyžice Hladká múka
-
100 ml Mlieko
-
2 ks Vajcia
-
3 strúčiky Cesnak
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Majoránka
Popis
Rezeň z kuracieho mäsa obalený v zemiakovom cestíčku. Môžeme ich pripraviť aj z bravčového mäsa.
Kroky
1
Hotovo
|
Z kuracích pŕs nakrájame tenké rezne, zľahka ich pod fóliou naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme v hladkej múke, namočíme do cestíčka a vyprážame v horúcom oleji do zlatista. Hotové rezne poukladáme na papierové utierky. |
2
Hotovo
|
CestíčkoOčistené zemiaky najemno nastrúhame. Zmiešame s múkou, vajíčkom, pretlačeným cesnakom a majoránkou. Vznikne nám cestíčko podobné ako na zemiakové placky. |
3
Hotovo
|
ServírovaniePodávame s rôzne upravenými zemiakmi posypané postrúhaným syrom. |