



Tip, rada: Tortu môžeme dať aj zmraziť. Pred podávaním ju necháme rozpraziť v chladničke.
Nepečená, bezlepková torta z tmavej čokolády s príchuťou kávy. Korpus z ryžových burizónov a čokolády.
1
Hotovo
|
KorpusDo misky dáme dohromady čokoládovú nátierku, nasekanú čokoládu, maslo a rozpustíme v mikrovlnnej rúre, kým sa všetko neroztopí a zmes nebude hladká. |
2
Hotovo
|
Pridáme burizóny a miešame, kým nie sú rovnomerne obalené. |
3
Hotovo
|
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva a dáme na pol hodinu zmraziť. |
4
Hotovo
|
Čokoládová penaŽelatínu namočíme do studenej vody. V miske vymiešame žĺtky s cukrom. Mlieko s kávou nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme žĺtkovú zmes. |
5
Hotovo
|
Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 82 ° C a mierne nezhustne. Odstavíme z ohňa a pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí. |
6
Hotovo
|
Do misky dáme čokoládu a zalejeme ju horúcou zmesou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť na 30 ° C a postupne pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha. |
7
Hotovo
|
DokončenieČokoládovú penu nalejeme na burizónový základ a dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme čokoládovými hoblinami. |