Čokoládová torta s malinami

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Čokoláda horká 100 g
Maslo 225 g
Práškový cukor 140 g
Kryštálový cukor krupica 110 g
Kakao 2 lyžice
Vajcia 6 ks
Hladká múka 90 g
Mandľová múka 150 g
Malinový krém
Bielok 3 ks
Kryštálový cukor krupica 165 g
Maslo zmäknuté 250 g
Soľ štipka
Mascarpone 500 g
Malinové pyré
Maliny 500 g
Trstinový cukor 50 g
Dokončenie
Maliny čerstvé 250 g
Práškový cukor 50 g
Maliny sušené mrazom

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • 45 min /170°C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Malinový krém

  • Malinové pyré

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Nahá čokoládová torta naplnená nadstavovaným  krémom so snehom a malinami. Ozdobená mrazom sušenými malinami,

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Maslo s cukrom vymiešame dopenista, postupne zašľaháme po 1 žĺtky.

2
Hotovo

Múku zmiešame s mandľovou múkou a kakaom. Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme kryštálový cukor a ešte došľaháme. Potom sneh opatrne striedavo s múkou a vo vodnom kúpeli rozpustenou čokoládou postupne pridávame k vyšľahanej hmote. Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Malinové pyré

Maliny s cukrom privedieme do varu a varíme asi na 2 minúty. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky.

4
Hotovo

Nadstavovaný krém

Bielky s cukrom a soľou miešame (nešľaháme) vo vodnom kúpeli na miernom ohni, kým teplota nedosiahne 70 °C a cukor sa nerozpustí. Zmes odložíme z ohňa. Preložíme do mixéra a šľaháme na najvyššej rýchlosti metličkou do vychladnutia.

5
Hotovo

Znížime rýchlosť, metličku vymeníme za nádstavec hák a po kúskoch pridávame zmäknuté maslo. Šľaháme, kým sa bielky s maslom nespoja. Do vyšľahaného pridáme malinové pyré a nakoniec mascarpone.

6
Hotovo

Čerstvé maliny zmiešame s cukrom. Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Podložíme ho podložkou a dáme na tortový podnos. Na korpus pomocou cukrárenského vrecka s guľatou špičkou nastriekame po obvode krém. Stred vyplníme pripravenými malinami a potrieme krémom.

7
Hotovo

Prikryjeme druhou časťou korpusu a postup opakujeme. Krémom potrieme vrch aj boky torty. Dáme stuhnúť do chladničky. Vychladnutú tortu nahrubo potrieme krémom. Tortu postupne otáčame a cukrárskou kartou rozotierame krém tak, aby ostali aj plochy bez krému.

8
Hotovo

Ozdobíme čerstvými kvetmi a mrazom sušenými malinami.

naspäť
Pečené kuracie stehná so zemiakmi
dalej
Rybacie karbonátky
naspäť
Pečené kuracie stehná so zemiakmi
dalej
Rybacie karbonátky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here