Čokoládový chlebík s pomarančom

0 0
Čokoládový chlebík s pomarančom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 3 ks
Trstinový cukor 150 g
Maslo 125 g
Mlieko 50 ml
Hladká múka 180 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Kakao 4 lyžice
Pomarančový likér 5 lyžíc
Šťava z jedného pomaranča
Horká čokoláda 100 g
Kandizovaná pomarančová kôra
Kôra z jedného pomaranča
Kryštálový cukor 50 g
Voda 200 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 65
  • 180 °C
  • Porcie: 10
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Kandizovaná pomarančová kôra

Popis

Zdieľať

Čokoládový chlebík s doma urobenou kandizovanou pomarančovou kôrou. Stačí si k nemu uvariť kávu a deň môže začať.

Kroky

1
Hotovo

Maslo a cukor vymiešame dopenista. Postupne pridáme vajcia, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, mlieko, pomarančovú šťavu a likér.

2
Hotovo

Kandizovaná pomarančová kôra

Pomaranč olúpeme, z kôry odstránime bielu časť a pokrájame ju na tenké pásiky a dáme variť. Asi po 20 minútach prisypeme cukor a varíme, až kým sa voda nevyparí.

3
Hotovo

Nakoniec primiešame na kúsky polámanú čokoládu a polovicu kandizovanej pomarančovej kôry.

4
Hotovo

Zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

5
Hotovo

Vychladnutý posypeme kakaom a druhou polovicou kandizovanej pomarančovej kôry.

naspäť
Vrstvový šalát
dalej
Medová roláda
naspäť
Vrstvový šalát
dalej
Medová roláda