Ingrediencie
-
Cesto
-
3 ks Vajcia
-
150 g Trstinový cukor
-
125 g Maslo
-
50 ml Mlieko
-
180 g Hladká múka
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
4 lyžice Kakao
-
5 lyžíc Pomarančový likér
-
Šťava z jedného pomaranča
-
100 g Horká čokoláda
-
Kandizovaná pomarančová kôra
-
Kôra z jedného pomaranča
-
50 g Kryštálový cukor
-
200 ml Voda
Popis
Čokoládový chlebík s doma urobenou kandizovanou pomarančovou kôrou. Stačí si k nemu uvariť kávu a deň môže začať.
Kroky
1
Hotovo
|
Maslo a cukor vymiešame dopenista. Postupne pridáme vajcia, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, mlieko, pomarančovú šťavu a likér. |
2
Hotovo
|
Kandizovaná pomarančová kôraPomaranč olúpeme, z kôry odstránime bielu časť a pokrájame ju na tenké pásiky a dáme variť. Asi po 20 minútach prisypeme cukor a varíme, až kým sa voda nevyparí. |
3
Hotovo
|
Nakoniec primiešame na kúsky polámanú čokoládu a polovicu kandizovanej pomarančovej kôry. |
4
Hotovo
|
Zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
5
Hotovo
|
Vychladnutý posypeme kakaom a druhou polovicou kandizovanej pomarančovej kôry. |