Ingrediencie
-
500 g Hladká múka
-
6 g Sušené droždie
-
285 g Vodavlažná
-
60 g Bravčova masť
-
1 lyžička Soľ
-
na posypanie Mak
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Do misky preosejeme múku a zmiešame ju so soľou a droždím. |
2
Hotovo
|
Pridáme vodu, masť a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem. |
3
Hotovo
|
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 10 rovnakých dielov, z ktorých vytvarujeme malé bochníky. Prikryté necháme odpočívať 10 minút. |
4
Hotovo
|
Každý bochník natenko rozvaľkáme do tvaru trojuholníka a zrolujeme smerom od seba do tvaru rožka. Párkrát ich ešte rukami povaľkáme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. |
5
Hotovo
|
Postriekame vodou, posypeme soľou, makom a necháme ešte podkysnúť 20 minút. Pečieme v horúcej rúre. |