Francúzska bageta

0 0
Francúzska bageta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hladká múka 500 g
Sušené droždie ½ lyžičky
Soľ 1 ½ lyžičky
Voda 370 g

Nutričné hodnoty

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 20 min / 200 °C
    • Porcie: 3
    • Stredná

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Zvonka chrumkavá, vo vnútri nadýchaná, do zlata upečená, taká je francúzska bageta z bielej múky.

    Kroky

    1
    Hotovo

    V miske zmiešame všetky suché suroviny a postupne pridáme studenú vodu. Cesto dobre vypracujeme, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme podkysnúť na teplé miesto.

    2
    Hotovo

    Počas kysnutia cesto každých 45 minút premiesime. Cesto takto premiesime štyrikrát.

    3
    Hotovo

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozkrojíme ho na tri rovnaké diely. Z každého dielu postupne vytvarujeme menší obdĺžnik. Dlhšiu stranu prehneme zhora nadol a po každom zahnutí pritlačíme a otočíme o 90°. Vytvarujeme bochníky, pomúčime, prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť ešte 15 minút.

    4
    Hotovo

    Bochníky vyvaľkáme na potrebnú dĺžku, stočíme, vyklepeme z nich vzduch a konce zúžime.

    5
    Hotovo

    Takto vytvarované bagety preložíme na dobre dobre pomúčenú utierku, tak aby každú oddeľoval kúsok látky. Prikryjeme a necháme kysnúť ďalších 30 minút.

    6
    Hotovo
    20 min /200 °C

    Preložíme na plech poprášený múkou, žiletkou alebo ostrým nožom urobíme zárezy, postriekame vovou a dáme piecť. Zároveň s bagetami do rúry dáme na 10 minút plech s vodou.

    naspäť
    Perník
    dalej
    Medový steak s hubovou omáčkou
    naspäť
    Perník
    dalej
    Medový steak s hubovou omáčkou
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here