Ingrediencie
-
500 g Hladká múka
-
½ lyžičky Sušené droždie
-
1 ½ lyžičky Soľ
-
370 g Voda
Popis
Zvonka chrumkavá, vo vnútri nadýchaná, do zlata upečená, taká je francúzska bageta z bielej múky.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozkrojíme ho na tri rovnaké diely. Z každého dielu postupne vytvarujeme menší obdĺžnik. Dlhšiu stranu prehneme zhora nadol a po každom zahnutí pritlačíme a otočíme o 90°. Vytvarujeme bochníky, pomúčime, prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť ešte 15 minút. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
20 min /200 °C
|