Ingrediencie
-
800 g Hovädzie mäsokrk alebo plece
-
2 strúčiky Cesnaknakrájaný na plátky
-
2 ks Cibuľa
-
2 lyžice Bravčova masť
-
2 lyžice Paradajkový pretlak
-
200 ml Biele víno
-
1 lyžica Hladká múka
-
800 ml Hovädzí vývar
-
Soľ
-
Mleté čierne koreniečerstvo namleté
Popis
Kúsky hovädzieho mäsa dusené na bielom víne a korení. Svoju jedinečnú chuť získava pomalým dusením.
Kroky
1
Hotovo
|
Umyté a osušené mäso odblaníme, nakrájame na kocky. Pridáme soľ, korenie a premiešame. |
2
Hotovo
|
V hrnci speníme masť a opražíme na nej za stáleho miešania pokrájanú cibuľu. |
3
Hotovo
|
K opečenej cibuli pridáme hovädzie mäso a na prudkom ohni ho restujeme, kým sa nezatiahne. Pridáme pretlak a miešame asi 1 minútu. |
4
Hotovo
|
Znížime oheň, pridáme cesnak, múku a krátko za stáleho miešania spolu orestujeme. |
5
Hotovo
|
Podlejeme vínom a za stáleho miešania krátko spolu povaríme, kým sa víno nezredukuje. |
6
Hotovo
120
|
Prilejeme vývar a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom. |
7
Hotovo
|
Dochutíme soľou a korením. Podávame ryžou ozdobené petržlenovou vňaťou. |