Ingrediencie
-
800 g Hovädzie mäsostehno alebo falošná sviečková
-
1 ks Mrkva
-
3 ks Cibuľa
-
2 lyžice Hladká múka
-
1 lyžica Olivový olej
-
1 veľký Paradajkový pretlak
-
4 ks Bobkový list
-
4 guličky Nové korenie
-
4 guličky Celé čierne korenie
-
Soľ
-
Cukor
-
Mletá škorica
-
Citrónová šťava
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
MäsoMäso zalejeme studenou vodou. Pridáme očistenú mrkvu, 1 cibuľu a varíme asi 90 minút domäkka. |
2
Hotovo
|
Mäso vyberieme a vývar precedíme. Mäso necháme vychladnúť. Vychladnuté pokrájame na plátky. |
3
Hotovo
|
Paradajková omáčkaV hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno pokrájané 2 cibule. Pridáme bobkový list, korenie a krátko opražíme. |
4
Hotovo
|
Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku, prisypeme cukor, primiešame paradajkový pretlak. Prehrejeme a podľa potreby podlejem vývarom. Vyberieme korenie, dochutíme škoricou a citrónovou kôrou. |
5
Hotovo
|
Podávame s mäsom a knedľou. |