Ingrediencie
-
1500 g Hovädzie mäsokližka, plece, krk
-
1500 g Bravčové mäsopliecko
-
1500 g Cibuľa
-
300 g Bravčova masť
-
1 Lečo700 ml
-
2 lyžice Mletá červená paprika
-
3 hlavičky Cesnak
-
Mleté čierne koreniepodľa chuti
-
2 kg Zemiaky
-
1 vrecko Gulášové korenie
-
2 lyžice Rasca
-
1 lyžička Mletá červená paprikapálivá
-
1 Feferónka
-
2 lyžice Majoránka
-
500 ml Pivo
Popis
Guláš z miešaného hovädzieho a bravčového mäsa. Pripravený v kotlíku nad ohňom získa neopakovateľnú chuť.
Kroky
1
Hotovo
|
Hovädzie aj bravčové mäso odblaníme a pokrájame na kocky. |
2
Hotovo
|
V kotlíku speníme masť a opražíme na nej za stáleho miešania pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, rozpučený cesnak, rascu, mleté čierne korenie a gulášové korenie, mletú červenú papriku. |
3
Hotovo
|
K opečenej cibuli pridáme hovädzie mäso a restujeme ho, kým sa nezatiahne. Mäso podlejeme horúcou vodou, pridáme lečo a prikryté dusíme. |
4
Hotovo
|
Kým sa mäso dusí pripravíme si zemiaky na rozvarenie. Tretinu zemiakov očistíme, nakrájame na drobné kocky a pridáme k mäsu. |
5
Hotovo
|
Keď je hovädzie mäso polomäkké pridáme bravčové mäso a ďalej dusíme. Asi po hodine pridáme zvyšné pokrájané zemiaky, prilejeme pivo a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Odstavíme z ohňa a dochutíme majoránkou. |
6
Hotovo
|