Kotlíkový guláš

0 0
Kotlíkový guláš

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hovädzie mäso kližka, plece, krk 1500 g
Bravčové mäso pliecko 1500 g
Cibuľa 1500 g
Bravčova masť 300 g
Lečo 700 ml 1
Mletá červená paprika 2 lyžice
Cesnak 3 hlavičky
Mleté čierne korenie podľa chuti
Zemiaky 2 kg
Gulášové korenie 1 vrecko
Rasca 2 lyžice
Mletá červená paprika pálivá 1 lyžička
Feferónka 1
Majoránka 2 lyžice
Pivo 500 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 260
  • Porcie: 15
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Guláš z miešaného hovädzieho a bravčového mäsa. Pripravený v kotlíku nad ohňom získa neopakovateľnú chuť.

Kroky

1
Hotovo

Hovädzie aj bravčové mäso odblaníme a pokrájame na kocky.

2
Hotovo

V kotlíku speníme masť a opražíme na nej za stáleho miešania pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, rozpučený cesnak, rascu, mleté čierne korenie a gulášové korenie, mletú červenú papriku.

3
Hotovo

K opečenej cibuli pridáme hovädzie mäso a restujeme ho, kým sa nezatiahne. Mäso podlejeme horúcou vodou, pridáme lečo a prikryté dusíme.

4
Hotovo

Kým sa mäso dusí pripravíme si zemiaky na rozvarenie. Tretinu zemiakov očistíme, nakrájame na drobné kocky a pridáme k mäsu.

5
Hotovo

Keď je hovädzie mäso polomäkké pridáme bravčové mäso a ďalej dusíme. Asi po hodine pridáme zvyšné pokrájané zemiaky, prilejeme pivo a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Odstavíme z ohňa a dochutíme majoránkou.

Recenzie receptu

Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
naspäť
Cestovinový šalát
dalej
Jahodové rezy
naspäť
Cestovinový šalát
dalej
Jahodové rezy