Ingrediencie
-
1 kg Hovädzie mäsokrk alebo kližka
-
2 ks Cibuľa
-
2 strúčiky Cesnak
-
4 ks Mrkva
-
1 ks Bobkový list
-
2 lyžice Hladká múka
-
300 ml Hovädzí vývaralebo voda
-
1 malý Paradajkový pretlak
-
120 g Hrášokzaváraný
-
Olej
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Petržlenová vňať
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Mäso pokrájame na kocky, cibuľu nadrobno a mrkvu na kolieska. V hrnci rozpálime olej a mäso na ňom prudko opečieme. |
2
Hotovo
|
Opečené mäso vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, bobkový list, mrkvu a krátko spolu orestujeme. |
3
Hotovo
|
Poprášime múkou, premiešame a mäso vložíme späť do hrnca. Podlejeme vývarom, pridáme pretlak, osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame. |
4
Hotovo
|
Keď je mäso mäkké, prisypeme scedený hrášok a ešte spolu prevaríme. Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi posypané petržlenovou vňaťou. |