Ingrediencie
-
Cesto
-
300 g Hladká múka
-
15 lyžíc Pivo
-
125 g Maslo
-
štipka Soľ
-
Náplň
-
700 g Jablko
-
50 g Hrozienka
-
100 g Pomleté orechy
-
Mletá škorica
-
100 g Práškový cukor
Popis
Jemná štrúdla z pivného cesta naplnená čerstvými postrúhanými jablkami, orechami a hrozienkami.
Kroky
1
Hotovo
|
Z uvedených surovín zamiesime cesto, ktoré necháme minimálne hodinu odpočívať na chladnom mieste. |
2
Hotovo
30 min / 180°C
|
Hotové cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, naplníme postrúhanými jablkami, posypeme mletými orechmi, škoricou, cukrom, hrozienkami a stočíme. |
3
Hotovo
|
Konce pevne postláčame a dáme na plech. Pečieme v horúcej rúre. Upečený závin posypeme práškovým cukrom. |