Kávový dezert

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Maslo 110 g
Horká čokoláda 150 g
Vajcia 3 ks
Kryštálový cukor 100 g
Polohrubá múka 50 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Soľ štipka
Kakao lyžica
Kávová pena
Žĺtok 2 ks
Práškový cukor 100 g
Kukuričný škrob 12 g
Mlieko 160 ml
Instantná káva 5 g
Plátková želatína 6 g
Smotana na šľahanie 250 ml

Nutričné hodnoty

1 porcia, 100 g
344
kcal
31,41
bielkoviny
31,42
sacharidy
21,99
tuky
0,34
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • 160
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Kávová pena

Popis

Zdieľať

Káva nie je len na pitie, ale sa výborne  hodí aj na prípravu dezertov –  kakaový korpus s kavovým moussom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Maslo, horkú čokoládu na miernom ohni rozpustíme. Po jednom pridáme žĺtky a dobre premiešame.

2
Hotovo

Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a pridáme do čokoládovej hmoty. Premiešame a pridáme preosiatu múku spolu s kypriacim práškom.

3
Hotovo
30

Tortovú formu s priemerom 20 cm postriekame sprejom na formy alebo vystelieme papierom na pečenie. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 30 minút

4
Hotovo

Kávová pena

Mlieko dáme variť. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme kukuričný škrob a prilejeme mlieko. Všetko spolu krátko prehrejeme.

5
Hotovo

Odstavíme a pridáme kávu rozmiešanú v studenej vode.

6
Hotovo

Želatína sa rozpustíme v 2 lyžiach studenej vody a necháme napučať približne 5 až 10 minút. Zahrejeme, až kým sa želatína nerozpustí a potom ju prilejeme do kávovej zmesi.

7
Hotovo

Šľahačkovú smotanu vymiešame sa pridáme do kávovej zmesi. Natrieme na korpus a dáme stuhnúť na 4 hodiny do chladničky, najlepšie cez noc.

8
Hotovo
naspäť
Demikát
dalej
Rumové rezy
naspäť
Demikát
dalej
Rumové rezy
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here