Káva nie je len na pitie, ale sa výborne hodí aj na prípravu dezertov – kakaový korpus s kavovým moussom.
1
Hotovo
|
CestoMaslo, horkú čokoládu na miernom ohni rozpustíme. Po jednom pridáme žĺtky a dobre premiešame. |
2
Hotovo
|
Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a pridáme do čokoládovej hmoty. Premiešame a pridáme preosiatu múku spolu s kypriacim práškom. |
3
Hotovo
30
|
Tortovú formu s priemerom 20 cm postriekame sprejom na formy alebo vystelieme papierom na pečenie. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 30 minút |
4
Hotovo
|
Kávová penaMlieko dáme variť. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme kukuričný škrob a prilejeme mlieko. Všetko spolu krátko prehrejeme. |
5
Hotovo
|
Odstavíme a pridáme kávu rozmiešanú v studenej vode. |
6
Hotovo
|
Želatína sa rozpustíme v 2 lyžiach studenej vody a necháme napučať približne 5 až 10 minút. Zahrejeme, až kým sa želatína nerozpustí a potom ju prilejeme do kávovej zmesi. |
7
Hotovo
|
Šľahačkovú smotanu vymiešame sa pridáme do kávovej zmesi. Natrieme na korpus a dáme stuhnúť na 4 hodiny do chladničky, najlepšie cez noc. |
8
Hotovo
|