Ingrediencie
-
1 menšia hlávka Kel
-
400 g Mleté bravčové mäso
-
1 ks Cibuľa
-
2 strúčiky Cesnak
-
1 ks Vajce
-
1 lyžička Majoránka
-
Mleté čierne korenie
-
Soľ
-
Strúhanka
-
Olejna vyprážanie
Popis
Rýchly recept na kelové fašírky. Môžeme pripraviť aj bez mäsa. Vtedy pridáme namiesto mäsa 3 v mlieku namočené žemle.
Kroky
1
Hotovo
|
Očistený kel uvaríme v osolenej vode a scedíme. Vychladnutý kel pokrájame na malé kúsky. |
2
Hotovo
|
K mletému mäsu primiešame, kel, nadrobno pokrájanú cibuľu, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, majorán a celé vajce. Zmes dobre premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou. |
3
Hotovo
|
Z hmoty vytvarujeme malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a buď vypražíme v rozpálenom oleji z oboch strán. Fašírky preložíme na kuchynskú papierovú utierku, aby sa prebytočný tuk odsal. |