1
Hotovo
|
RozkvasDo misy dáme múku, vodu a kvások. Zamiešame a prikryté potravinárskou fóliou necháme na teplom mieste 12- 14 hodín. Po 12 hodinách z kvásku odoberieme 2 lyžice a dokŕmime nimi kvások v chladničke pre budúce pečenie. O tom, či je kvások pripravený na pečenie sa môžeme presvedčiť, tak, že odoberieme trocha kvásku a dáme ho do studenej vody. Pripravený kvások bude vo vode plávať. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
Zároveň s chlebom do rúry dáme na 10 minút plech s vodou. Po 10 minútach teplotu znížime na 200 stupňov a dopekáme ešte asi 20 minút. Chlieb necháme vychladnúť na mriežke. |