Lístkové rezy Mille feuille

0 0
Lístkové rezy Mille feuille

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Lístkové cesto - vodové
Hladká múka 190 g
Maslo studené,nakrájané na kocky 30 g
Soľ štipka
Voda studená 100 ml
Lístkové cesto - tukové
Maslo studené,nakrájané na kocky 240 g
Hladká múka 80 g
Žĺtkový krém
Mlieko 250 ml
Kukuričný škrob 25 g
Žĺtok 3 ks
Kryštálový cukor krupica 50 g
Maslo 1 lyžica
Smotana na šľahanie 100 ml
Vanilínový cukor 2 balíčky
Dokončenie
Práškový cukor na posypanie cesta
Čerstvé ovocie maliny, jahody

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 90 + chladenie
  • 30 min / 180°C
  • Porcie: 10
  • Stredná

Ingrediencie

  • Lístkové cesto - vodové

  • Lístkové cesto - tukové

  • Žĺtkový krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Chrumkavý koláčik “Mille feuille – tisíc lístkov” naplnený žĺtkovým krémom a ovocím.

Kroky

1
Hotovo

Lístkové cesto - tukové

Do studeného masla rýchlo zapracujeme múku a vytvarujeme tukovú kocku, ktorú medzi dvoma papiermi na pečenie rozvaľkáme do tvaru štvorca a dáme stuhnúť do chladničky.

2
Hotovo

Lístkové cesto - vodové

V miske zmiešame múku a studené maslo. Vznikne zmes podobná posýpke na koláč. Prilejeme vodu a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré sformujeme do tvaru bochníka, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

3
Hotovo

Potom cesto na pomúčenej doske natiahneme do tvaru štvorca (stred hrubší), vložíme tukovú kocku a uhlopriečne zabalíme. Jemne roztlačíme najskôr rukou, potom valčekom a opatrne rozvaľkáme.

4
Hotovo

Oprášime prebytočnú múku a preložíme na štyri časti (z ľavej aj pravej strany do stredu a potom na seba) alebo na tri časti (z ľavej aj pravej strany tak do jednej tretiny).

5
Hotovo

Zabalíme do fólie a necháme opäť odležať približne 30 minút. Prekladanie opakujeme 2 až 3 razy a vždy dáme cesto vychladiť.

6
Hotovo

Na papieri na pečenie hotové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 60 x 40 a spolu s papierom dáme na plech. Husto popicháme vidličkou, posypeme cukrom, prikryjeme ďalším papierom na pečenie a zaťažíme plechom, aby sa počas pečenia cesto nenafukovalo. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

7
Hotovo

Po 20 minútach plech aj papier na pečenie odložíme a cesto odokryté pečieme ešte 10 minút do zlatista. Necháme vychladnúť.

8
Hotovo

Krém

V miske vymiešame žĺtky s cukrom a kukuričným škrobom. Mlieko nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme žĺtkovú zmes.

9
Hotovo

Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a krátko povaríme, kým zmes mierne nezhustne. Odstavíme z ohňa a pridáme maslo. Preložíme do misky, prikryjeme fóliou, tak aby sa dotýkala krému a necháme vychladnúť. Vychladnuté prešľaháme a opatrne pridáme vyšľahanú šľahačku.

10
Hotovo

Dokončenie

Vychladnuté rezy ostrým nožom nakrájame na obdĺžniky 4 x 10 cm. Krémom naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou a jednotlivé kúsky spolu spojíme. Mali by byť 2 vrstvy krému a 3 vrstvy korpusu. Vrch ozdobíme ovocím.

naspäť
Malinové tortičky
dalej
Ovocný tart
naspäť
Malinové tortičky
dalej
Ovocný tart
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here