Mrežovník
s jablkami a tvarohom

0 0
Mrežovník

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 300 g
Práškový cukor 120 g
Maslo 130 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Vajce 1 ks
Náplň
Jablko 500 g
Kryštálový cukor 5 lyžíc
Mletá škorica
Tvaroh hrudkovitý 500 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Práškový cukor 100 g
Hrozienka 50 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

TIP, RADA:
Linecké cesto vždy pred pečením popicháme vidličkou, aby sa nám netvorili bubliny.

  • 45
  • 30 min / 180 °C
  • Porcie: 12
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Náplň

Popis

Zdieľať

Svieži koláč z lineckého cesta naplnený postrúhanými  jablkami a tvarohovou plnkou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z múky, masla, vajíčka, práškového cukru a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na chladné miesto na chvíľu odpočinúť.

2
Hotovo

Tvarohová plnka

Tvaroh, vanilínový cukor, práškový cukor a hrozienka spolu zamiešame.

3
Hotovo

Po odležaní dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme do koláčovej formy, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Cestom vyplníme dno aj boky formy.

4
Hotovo

Na cesto postrúhame očistené jablká, posypeme ich kryštálovým cukrom a škoricou. Na jablká rozotrieme tvarohovú plnku.

5
Hotovo

Zvyšné cesto rozvaľkáme. Pokrájame na pásy široké asi 1 cm, šikmo ich uložíme na koláč a vytvoríme mriežku. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

naspäť
Kysnuté koláče s tvarohom
dalej
Dukátové buchtičky
naspäť
Kysnuté koláče s tvarohom
dalej
Dukátové buchtičky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here