Ingrediencie
-
Cesto
-
300 g Hladká múka
-
120 g Práškový cukor
-
130 g Maslo
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
1 ks Vajce
-
Náplň
-
500 g Jablko
-
5 lyžíc Kryštálový cukor
-
Mletá škorica
-
500 g Tvarohhrudkovitý
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
100 g Práškový cukor
-
50 g Hrozienka
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZ múky, masla, vajíčka, práškového cukru a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na chladné miesto na chvíľu odpočinúť. |
2
Hotovo
|
Tvarohová plnkaTvaroh, vanilínový cukor, práškový cukor a hrozienka spolu zamiešame. |
3
Hotovo
|
Po odležaní dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme do koláčovej formy, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Cestom vyplníme dno aj boky formy. |
4
Hotovo
|
Na cesto postrúhame očistené jablká, posypeme ich kryštálovým cukrom a škoricou. Na jablká rozotrieme tvarohovú plnku. |
5
Hotovo
|
Zvyšné cesto rozvaľkáme. Pokrájame na pásy široké asi 1 cm, šikmo ich uložíme na koláč a vytvoríme mriežku. Dáme piecť do vyhriatej rúry. |