Ombré torta

0 0
Ombré torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Piškótový korpus
Vajcia 6 ks
Kryštálový cukor krupica 160 g
Hladká múka 180 g
Olej 4 lyžice
Citrónová kôra z jedného citróna
Kypriaci prášok do pečiva 2 lyžičky
Orechový korpus
Vajcia 3 ks
Kryštálový cukor krupica 40 g
Hladká múka 90 g
Pomleté orechy 50 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Krém z lesného ovocia
Zmes lesného ovocia 700 g
Biela čokoláda 200 g
Mascarpone 500 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Ovocný sirup
Zmes lesného ovocia 100 g
Voda 2 lyžice
Cukor 2 lyžice
Krém zo slaného karamelu
Mascarpone 250 g
Hnedý cukor 100 g
Šľahačková smotana 200 ml
Morská soľ pol lyžičky
Maslo 100 g
Karamelové banány
Banán 3 ks
Kryštálový cukor 2 lyžice
Voda 2 lyžice
Nadstavovaný krém
Maslo 250 g
Bielok 3 ks
Kryštálový cukor 165 g
Soľ štipka
Gelova farba

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 120
  • 45 min/170 °C
  • Porcie: 25
  • Tažká

Ingrediencie

  • Piškótový korpus

  • Orechový korpus

  • Krém z lesného ovocia

  • Ovocný sirup

  • Krém zo slaného karamelu

  • Karamelové banány

  • Nadstavovaný krém

Popis

Zdieľať

Dvojposchodová obre torta. Spodný piškótový korpus naplnený krémom s lesným ovocím a vrchný so slaným karamelom a banánmi.

Kroky

1
Hotovo
45 min/170 °C

Piškótový korpus

Z bielkov a štipky soli a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s olejom a primiešame k vyšľahanému snehu. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme do 23 cm tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus prerežeme na 2 časti.

2
Hotovo

Krém z lesného ovocia

500 g lesného ovocia dáme variť. Po 2 minútach odstavíme z ohňa a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu. Čokoládu necháme rozpustiť a zmes odložíme na chladné miesto. Mascarpone spolu so smotanou vyšľaháme, pridáme vychladnutú ovocnú zmes a vymiešame na hladký krém.

3
Hotovo

Ovocný sirup

Ovocie zmixujeme s vodou a cukrom.

4
Hotovo

Spodnú časť korpusu položíme na tortovú podložku, polejeme sirupom, potrieme krémom, poukladáme ovocie a prikryjeme druhou časťou korpusu. Postup opakujeme. Krémom potrieme aj vrch a boky torty a dáme stuhnúť.

5
Hotovo

NADSTAVOVANÝ KRÉM

Bielky s cukrom a soľou miešame (nešľaháme) vo vodnom kúpeli na miernom ohni, kým teplota nedosiahne 70 °C a cukor sa nerozpustí. Zmes odložíme z ohňa. Preložíme do mixéra a šľaháme na najvyššej rýchlosti metličkou do vychladnutia.

6
Hotovo

Znížime rýchlosť, metličku vymeníme za nádstavec hák a po kúskoch pridávame zmäknuté maslo. Šľaháme, kým sa bielky s maslom nespoja. Znížime rýchlosť, metličku vymeníme za nádstavec hák a po kúskoch pridávame zmäknuté maslo. Šľaháme, kým sa bielky s maslom nespoja. Vyšľahaný krém rozdelíme do misiek a zafarbíme gelovými farbami na 3 odtiene ružovej.

7
Hotovo

Ombré efekt

Zafarbený krém dáme do cukrárenského vrecka a opatrne nanášame dookola torty od najtmavšej farby po najbledšiu smerom zdola nahor. Uhladíme cukrárskou kartou.

8
Hotovo

Orechový korpus

Z bielkov a štipky soli a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s olejom a primiešame k vyšľahanému snehu. Pridáme múku zmiešanú s orechmi a kypriacim práškom. Cesto vylejeme do 18 cm tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus prerežeme na 2 časti.

9
Hotovo

Krém zo slaného karamelu

Kryštálový cukor upálime na karamel. Pridáme maslo a prilejeme smotanu. Varíme, kým sa karamel opäť nerozpustí. Dochutíme soľou a necháme vychladnúť. Časť karamelu ( 50 ml) si odložíme, zvyšok vyšľaháme s mascarpone na hladký krém.

10
Hotovo

Karamelové banány

Kryštálový cukor s vodou upálime na karamel. Pridáme na kolieska nakrájané banány a krátko opražíme. Necháme vychladnúť.

11
Hotovo

Spodnú časť korpusu položíme na tortovú podložku, polejeme odloženým karamelom, potrieme krémom, poukladáme banány a prikryjeme druhou časťou korpusu. Postup opakujeme. Krémom potrieme aj vrch a boky torty a dáme stuhnúť. Rovnako ako spodný korpus potrieme ružovým krémom.

12
Hotovo

Poskladanie torty

Spodný korpus vystužíme bambusovými tyčkami a položíme naň horný korpus.

naspäť
Slivkový koláč s pudingom
dalej
Bábovka s čokoládou
naspäť
Slivkový koláč s pudingom
dalej
Bábovka s čokoládou
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here