Ingrediencie
-
Piškótový korpus
-
6 ks Vajcia
-
160 g Kryštálový cukor krupica
-
180 g Hladká múka
-
4 lyžice Olej
-
z jedného citróna Citrónová kôra
-
2 lyžičky Kypriaci prášok do pečiva
-
Orechový korpus
-
3 ks Vajcia
-
40 g Kryštálový cukor krupica
-
90 g Hladká múka
-
50 g Pomleté orechy
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
Krém z lesného ovocia
-
700 g Zmes lesného ovocia
-
200 g Biela čokoláda
-
500 g Mascarpone
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
Ovocný sirup
-
100 g Zmes lesného ovocia
-
2 lyžice Voda
-
2 lyžice Cukor
-
Krém zo slaného karamelu
-
250 g Mascarpone
-
100 g Hnedý cukor
-
200 ml Šľahačková smotana
-
pol lyžičky Morská soľ
-
100 g Maslo
-
Karamelové banány
-
3 ks Banán
-
2 lyžice Kryštálový cukor
-
2 lyžice Voda
-
Nadstavovaný krém
-
250 g Maslo
-
3 ks Bielok
-
165 g Kryštálový cukor
-
štipka Soľ
-
Gelova farba
Popis
Dvojposchodová obre torta. Spodný piškótový korpus naplnený krémom s lesným ovocím a vrchný so slaným karamelom a banánmi.
Kroky
1
Hotovo
45 min/170 °C
|
Piškótový korpusZ bielkov a štipky soli a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s olejom a primiešame k vyšľahanému snehu. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme do 23 cm tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus prerežeme na 2 časti. |
2
Hotovo
|
Krém z lesného ovocia500 g lesného ovocia dáme variť. Po 2 minútach odstavíme z ohňa a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu. Čokoládu necháme rozpustiť a zmes odložíme na chladné miesto. Mascarpone spolu so smotanou vyšľaháme, pridáme vychladnutú ovocnú zmes a vymiešame na hladký krém. |
3
Hotovo
|
Ovocný sirupOvocie zmixujeme s vodou a cukrom. |
4
Hotovo
|
Spodnú časť korpusu položíme na tortovú podložku, polejeme sirupom, potrieme krémom, poukladáme ovocie a prikryjeme druhou časťou korpusu. Postup opakujeme. Krémom potrieme aj vrch a boky torty a dáme stuhnúť. |
5
Hotovo
|
NADSTAVOVANÝ KRÉMBielky s cukrom a soľou miešame (nešľaháme) vo vodnom kúpeli na miernom ohni, kým teplota nedosiahne 70 °C a cukor sa nerozpustí. Zmes odložíme z ohňa. Preložíme do mixéra a šľaháme na najvyššej rýchlosti metličkou do vychladnutia. |
6
Hotovo
|
Znížime rýchlosť, metličku vymeníme za nádstavec hák a po kúskoch pridávame zmäknuté maslo. Šľaháme, kým sa bielky s maslom nespoja. Znížime rýchlosť, metličku vymeníme za nádstavec hák a po kúskoch pridávame zmäknuté maslo. Šľaháme, kým sa bielky s maslom nespoja. Vyšľahaný krém rozdelíme do misiek a zafarbíme gelovými farbami na 3 odtiene ružovej. |
7
Hotovo
|
Ombré efektZafarbený krém dáme do cukrárenského vrecka a opatrne nanášame dookola torty od najtmavšej farby po najbledšiu smerom zdola nahor. Uhladíme cukrárskou kartou. |
8
Hotovo
|
Orechový korpusZ bielkov a štipky soli a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s olejom a primiešame k vyšľahanému snehu. Pridáme múku zmiešanú s orechmi a kypriacim práškom. Cesto vylejeme do 18 cm tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus prerežeme na 2 časti. |
9
Hotovo
|
Krém zo slaného karameluKryštálový cukor upálime na karamel. Pridáme maslo a prilejeme smotanu. Varíme, kým sa karamel opäť nerozpustí. Dochutíme soľou a necháme vychladnúť. Časť karamelu ( 50 ml) si odložíme, zvyšok vyšľaháme s mascarpone na hladký krém. |
10
Hotovo
|
Karamelové banányKryštálový cukor s vodou upálime na karamel. Pridáme na kolieska nakrájané banány a krátko opražíme. Necháme vychladnúť. |
11
Hotovo
|
Spodnú časť korpusu položíme na tortovú podložku, polejeme odloženým karamelom, potrieme krémom, poukladáme banány a prikryjeme druhou časťou korpusu. Postup opakujeme. Krémom potrieme aj vrch a boky torty a dáme stuhnúť. Rovnako ako spodný korpus potrieme ružovým krémom. |
12
Hotovo
|
Poskladanie tortySpodný korpus vystužíme bambusovými tyčkami a položíme naň horný korpus. |