Ingrediencie
-
Cesto
-
3 ks Vajciaizbovej teploty
-
125 g Práškový cukor
-
100 g Lieskovcová múka
-
25 g Kakao
-
25 g Hladká múka
-
20 g Masloroztopené
-
2 ks Bielokizbovej teploty
-
štipka Soľdo snehu
-
Čokoládová pena
-
4 g Prášková želatína
-
3 ks Žĺtok
-
30 g Kryštálový cukor krupica
-
165 ml Mliekoplnotučné
-
180 g Horká čokoládamin 70%
-
300 ml Smotana na šľahanie
-
Pralinkový krém
-
4 g Prášková želatína
-
200 ml Smotana na šľahanie
-
3 ks Žĺtok
-
28 g Kryštálový cukor krupica
-
90 g Lieskovcové maslo
-
Zrkadlová poleva
-
65 ml Smotana na šľahanie
-
225 g Kryštálový cukor krupica
-
125 ml Voda
-
30 g Kakao
-
10 g Prášková želatína
-
150 g Čokoládamin 60 %
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoVymiešame celé vajcia s cukrom dopenista. Potom pridáme hladkú múku zmiešanú s lieskovcovou múkou a kakaom a roztopené maslo. |
2
Hotovo
|
Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech 30 x 40 cm a upečieme vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
Čokoládová penaŽelatínu namočíme do studenej vody. V miske vymiešame žĺtky s cukrom. Mlieko nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme žĺtkovú zmes. |
4
Hotovo
|
Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 82 ° C a mierne nezhustne. Odstavíme z ohňa a pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí. |
5
Hotovo
|
Do misky dáme čokoládu a zalejeme ju horúcou zmesou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť na 30 ° C a postupne pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha. |
6
Hotovo
|
Pralinkový krémŽelatínu namočíme do studenej vody. V miske vymiešame žĺtky s cukrom. Smotanu nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme žĺtkovú zmes. |
7
Hotovo
|
Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 82 ° C a mierne nezhustne. Odstavíme z ohňa a pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí. |
8
Hotovo
|
Do misky dáme lieskovcové maslo a zalejeme ho horúcou zmesou. Miešame, kým zmes nebude hladká. Necháme vychladnúť na 30 ° C a postupne pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha. |
9
Hotovo
|
Zrkadlová polevaŽelatínu namočíme do studenej vody. Vodu s cukrom dáme variť, kým teplota nedosiahne 103 ° C. Odstavíme z ohňa, pridáme čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. |
10
Hotovo
|
Pridáme preosiate kakao, smotanu a dobre premiešame. Ak zmes schladne na 60 ° C, pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí. |
11
Hotovo
|
Polevu precedíme cez sitko , premiešame tyčovým mixérom a znova precedíme. Za občasného miešania necháme vychladnúť na 30 ° C. |
12
Hotovo
|
DokončenieZ vychladnutého korpusu vyrežeme 2 štvorce 16 x 16 cm. jeden korpus vložíme do tortového rámu a nalejeme naň polovicu čokoládovej peny. Dáme stuhnúť do mrazničky. |
13
Hotovo
|
Nalejeme pralinkový krém a znova dáme stuhnúť do mrazničky. Priložíme druhým korpusom a zalejeme zvyšnou čokoládovou penou. |
14
Hotovo
|
Dáme zmraziť minimálne na 4 hodiny, najlepšie cez noc a polejeme zrkadlovou polevou. |