Pralinkové rezy

1 0
Pralinkové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia izbovej teploty 3 ks
Práškový cukor 125 g
Lieskovcová múka 100 g
Kakao 25 g
Hladká múka 25 g
Maslo roztopené 20 g
Bielok izbovej teploty 2 ks
Soľ do snehu štipka
Čokoládová pena
Prášková želatína 4 g
Žĺtok 3 ks
Kryštálový cukor krupica 30 g
Mlieko plnotučné 165 ml
Horká čokoláda min 70% 180 g
Smotana na šľahanie 300 ml
Pralinkový krém
Prášková želatína 4 g
Smotana na šľahanie 200 ml
Žĺtok 3 ks
Kryštálový cukor krupica 28 g
Lieskovcové maslo 90 g
Zrkadlová poleva
Smotana na šľahanie 65 ml
Kryštálový cukor krupica 225 g
Voda 125 ml
Kakao 30 g
Prášková želatína 10 g
Čokoláda min 60 % 150 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 52 + chladenie
  • 12 min / 160 °C
  • Porcie: 15
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Čokoládová pena

  • Pralinkový krém

  • Zrkadlová poleva

Popis

Zdieľať

Lieskovcový korpus naplnený čokoládovou a lieskovcovou penou poliaty zrkadlovou polevou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Vymiešame celé vajcia s cukrom dopenista. Potom pridáme hladkú múku zmiešanú s lieskovcovou múkou a kakaom a roztopené maslo.

2
Hotovo

Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech 30 x 40 cm a upečieme vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Čokoládová pena

Želatínu namočíme do studenej vody. V miske vymiešame žĺtky s cukrom. Mlieko nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme žĺtkovú zmes.

4
Hotovo

Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 82 ° C a mierne nezhustne. Odstavíme z ohňa a pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí.

5
Hotovo

Do misky dáme čokoládu a zalejeme ju horúcou zmesou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť na 30 ° C a postupne pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha.

6
Hotovo

Pralinkový krém

Želatínu namočíme do studenej vody. V miske vymiešame žĺtky s cukrom. Smotanu nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme žĺtkovú zmes.

7
Hotovo

Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 82 ° C a mierne nezhustne. Odstavíme z ohňa a pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí.

8
Hotovo

Do misky dáme lieskovcové maslo a zalejeme ho horúcou zmesou. Miešame, kým zmes nebude hladká. Necháme vychladnúť na 30 ° C a postupne pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha.

9
Hotovo

Zrkadlová poleva

Želatínu namočíme do studenej vody. Vodu s cukrom dáme variť, kým teplota nedosiahne 103 ° C. Odstavíme z ohňa, pridáme čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť.

10
Hotovo

Pridáme preosiate kakao, smotanu a dobre premiešame. Ak zmes schladne na 60 ° C, pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí.

11
Hotovo

Polevu precedíme cez sitko , premiešame tyčovým mixérom a znova precedíme. Za občasného miešania necháme vychladnúť na 30 ° C.

12
Hotovo

Dokončenie

Z vychladnutého korpusu vyrežeme 2 štvorce 16 x 16 cm. jeden korpus vložíme do tortového rámu a nalejeme naň polovicu čokoládovej peny. Dáme stuhnúť do mrazničky.

13
Hotovo

Nalejeme pralinkový krém a znova dáme stuhnúť do mrazničky. Priložíme druhým korpusom a zalejeme zvyšnou čokoládovou penou.

14
Hotovo

Dáme zmraziť minimálne na 4 hodiny, najlepšie cez noc a polejeme zrkadlovou polevou.

naspäť
Levanduľové kura
dalej
Čučoriedkový mini cheesecake
naspäť
Levanduľové kura
dalej
Čučoriedkový mini cheesecake
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here