Sacherova torta

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajec 7 ks
Čokoláda min 60% 150 g
Maslo 150 g
Práškový cukor 120 g
Hladká múka 160 g
Kryštálový cukor 120 g
Vanilkový extrakt 5 ml
Plnka
Marhuľový džem 200 g
Poleva
Voda 125 ml
Kryštálový cukor 200 g
Čokoláda min 75% 150 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
310
kcal
9,34 g
bielkoviny
21,12 g
sacharidy
2,46 g
tuky
1,89 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • 45 min / 170°C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Svetoznáma čokoládová torta, ktorú prvýkrát upiekol len 16-ročný učeň kuchár Franz Sacher na dvore princa Metternicha v roku 1832.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Maslo s práškovým cukrom cukrom vymiešame dopenista, postupne zašľaháme po 1 žĺtky.

3
Hotovo

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkam.

4
Hotovo

Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme kryštálový cukor a ešte došľaháme.

5
Hotovo

Potom sneh opatrne striedavo s múkou pridávame do zmesi.

6
Hotovo
60 min/170°C

Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

7
Hotovo

Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Zľahka zohrejeme džem, vymiešame dohladka, potrieme ním obidve polovice torty a znovu spojíme. Dookola tiež potrieme džemom a necháme zaschnúť.

8
Hotovo

Poleva

Vodu s cukrom varíme 5 minút. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme k vychladnutému cukrovému rozvaru a vymiešame na hladkú hmotu.

9
Hotovo

Tortu položíme na mriežku, pod ktorú dáme plech vystlaný papierom na pečenie. Polejeme polevou a necháme stuhnúť. Podávame s vyšľahanou šľahačkou.

naspäť
Tiramisu
dalej
Veľkonočná baba
naspäť
Tiramisu
dalej
Veľkonočná baba
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here