Slonie slzy

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 6 ks
Kryštálový cukor krupica 6 lyžíc
Polohrubá múka 4 lyžice
Kakao 2 lyžice
Plnka
Biela čokoláda 100 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Mascarpone 250 g
Práškový cukor 50 g
Pomleté orechy 150 g
Čokoládová poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Stužený pokrmový tuk 30 g
Dokončenie
Banán 2 ks

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 35
  • 15 min / 180 °C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Čokoládová poleva

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Kakaová roláda naplnená orieškovým ganache krémom a banánmi v tvare slzy.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a ešte trocha prešľaháme. Primiešame po jednom žĺtky.

2
Hotovo

Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka

Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém. Necháme vychladnúť.

4
Hotovo

Do vychladnutého pridáme mascarpone, práškový cukor a vyšľaháme do tuha. Prisypeme orechy a znova prešľaháme.

5
Hotovo

Čokoládová poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

6
Hotovo

Dokončenie

Po upečení korpus prikryjeme druhým papierom na pečenie, otočíme a stiahneme papier, na ktorom sa korpus piekol. Do stredu dáme valček, preložíme na polovicu a necháme vychladnúť.

7
Hotovo

Vychladnuté rozvinieme, papier odstránime, potrieme plnkou, do stredu poukladáme banány a preložíme na polovicu. Vrch rolády polejeme čokoládovou polevou.

naspäť
Kávové rezy
dalej
Šalátová polievka
naspäť
Kávové rezy
dalej
Šalátová polievka
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here