Veterníky
karamelové

0 0
Veterníky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Odpaľované cesto
Voda 250 ml
Olej 100 g
Hladká múka 180 g
Vajcia 5 ks
Soľ štipka
Vanilkový krém
Mlieko 300 ml
Kryštálový cukor 80 g
Vanilkový puding 40 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Smotana na šľahanie 300 ml
Karamelová šľahačka
Kryštálový cukor krupica 100 g
Smotana na šľahanie 450 ml
Karamelová poleva
Práškový cukor 200 g
Karamel 3 lyžice
Horúca voda 3 lyžice

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • 20 min/ 200 °C
  • Porcie: 15
  • Stredná

Ingrediencie

  • Odpaľované cesto

  • Vanilkový krém

  • Karamelová šľahačka

  • Karamelová poleva

Popis

Zdieľať

Korpus z odpaľovaného cesta, vanilkový krém, nadýchaná karamelová šľahačka a navrchu karamelová poleva.

Kroky

1
Hotovo

Odpaľované cesto

Vodu, olej, soľ dáme variť. Necháme zovrieť, prisypeme múku a stále miešame, kým nespracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od dna nádoby.

2
Hotovo

Cesto necháme trocha vychladnúť a postupne pridávame po jednom vajíčka. Vymiešame hladkú pálenú hmotu.

3
Hotovo

Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame veterníky asi 5 až 6 cm – špirálovite zvonku dovnútra. Pečieme vo vyhriatej rúre do svetlohnedej farby.

4
Hotovo

Vanilkový krém

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme krém. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Vychladnutý prešľaháme a primiešame vyšľahanú šľahačku.

5
Hotovo

Karamelová šľahačka

Cukor rozpustíme na karamel, do karamelu pridáme 100 ml horúcej smotany a rozvaríme. Z pripraveného karamelu si odložíme 3 lyžice na polevu. Zvyšok smotany vyšľaháme do polotuha, pridáme vychladnutý karamel a opäť šľaháme.

6
Hotovo

Karamelová poleva

Cukor rozmiešame s karamelom, ktorý sme si odložili, pridáme vodu a vymiešame na hladkú polevu.

7
Hotovo

Dokončenie

Po upečení veterníky rozkrojíme na polovicu. Najskôr nastriekame žĺtkovú šľahačku, potom karamelovú šľahačku. Vrchnú časť veterníkov namočíme do polevy a po stuhnutí priložíme na nastriekané veterníky.

naspäť
Domáca pizza
dalej
Pavlova torta
naspäť
Domáca pizza
dalej
Pavlova torta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here