Hovädzie mäso s kôprovou omáčkou

1 0
Hovädzie mäso s kôprovou omáčkou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Mäso a vývar
Hovädzie mäso 600 g
Hovädzie kosti 600 g
Mrkva 2 ks
Petržlen 1 ks
Cibuľa 1 ks
Zeler ½
Kaleráb ½
Nové korenie 2 zrnká
Celé čierne korenie 5 zrniek
Bobkový list 1 ks
Soľ
Kôprová omáčka
Hovädzí vývar 250 ml
Olej 3 lyžice
Hladká múka 3 lyžice
Smotana na varenie (12%) 200 ml
Trstinový cukor 1 lyžička
Mleté biele korenie
Soľ
Kôpor čerstvý

Nutričné hodnoty

1 porcia
334
kcal
32 g
bielkoviny
35 g
sacharidy
6 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 140
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Mäso a vývar

  • Kôprová omáčka

Popis

Zdieľať

Smotanová omáčka s čerstvým kôprom. Podávame s  knedľou vareným hovädzím mäsom alebo vareným vajíčkom.

Kroky

1
Hotovo

Mäso a vývar

2
Hotovo

Vývar

Umyté mäso a očistenú zeleninu vložíme do hrnca a zelejeme studenou vodou.

3
Hotovo
120

Pridáme nové a čierne korenie, bobkový list a soľ. Necháme zovrieť, potom varíme na miernom ohni. Čím dlhšie sa mäso varí, tým je vývar silnejší.

4
Hotovo

Mäkké mäso vyberieme, vývar dochutíme, zeleninu a vňate vyberieme a precedíme.

5
Hotovo
6
Hotovo

Kôprová omáčka

7
Hotovo

Kôpor očistíme od hrubých stoniek a jemne nasekáme.

8
Hotovo

Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku. Primiešame časť kôpru.

9
Hotovo
10

Zalejeme vývarom, rozmiešame a asi 10 minút pomaly varíme dohladka. Pridáme zvyšok kôpru a povaríme.

10
Hotovo
5

Prilejeme smotanu a prevaríme. Dochutíme soľou, korením, cukrom a podľa potreby octom.

11
Hotovo
naspäť
Ovocné rezy s tvarohom
dalej
Trojfarebná čokoládová torta
naspäť
Ovocné rezy s tvarohom
dalej
Trojfarebná čokoládová torta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here