Ingrediencie
-
Mäso a vývar
-
600 g Hovädzie mäso
-
600 g Hovädzie kosti
-
2 ks Mrkva
-
1 ks Petržlen
-
1 ks Cibuľa
-
½ Zeler
-
½ Kaleráb
-
2 zrnká Nové korenie
-
5 zrniek Celé čierne korenie
-
1 ks Bobkový list
-
Soľ
-
Kôprová omáčka
-
250 ml Hovädzí vývar
-
3 lyžice Olej
-
3 lyžice Hladká múka
-
200 ml Smotana na varenie (12%)
-
1 lyžička Trstinový cukor
-
Mleté biele korenie
-
Soľ
-
čerstvý Kôpor
Popis
Smotanová omáčka s čerstvým kôprom. Podávame s knedľou vareným hovädzím mäsom alebo vareným vajíčkom.
Kroky
1
Hotovo
|
Mäso a vývar |
2
Hotovo
|
VývarUmyté mäso a očistenú zeleninu vložíme do hrnca a zelejeme studenou vodou. |
3
Hotovo
120
|
Pridáme nové a čierne korenie, bobkový list a soľ. Necháme zovrieť, potom varíme na miernom ohni. Čím dlhšie sa mäso varí, tým je vývar silnejší. |
4
Hotovo
|
Mäkké mäso vyberieme, vývar dochutíme, zeleninu a vňate vyberieme a precedíme. |
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
Kôprová omáčka |
7
Hotovo
|
Kôpor očistíme od hrubých stoniek a jemne nasekáme. |
8
Hotovo
|
Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku. Primiešame časť kôpru. |
9
Hotovo
10
|
Zalejeme vývarom, rozmiešame a asi 10 minút pomaly varíme dohladka. Pridáme zvyšok kôpru a povaríme. |
10
Hotovo
5
|
Prilejeme smotanu a prevaríme. Dochutíme soľou, korením, cukrom a podľa potreby octom. |
11
Hotovo
|