Ingrediencie
-
500 g Biela špargľa
-
4 ks Zemiaky
-
1 l Zeleninový vývar
-
1ks Cibuľa
-
2 lyžice Maslo
-
200 ml Smotana na šľahanie
-
Soľ
-
Mleté biele korenie
-
na ozdobu Petržlenová vňať
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Špargľu očistíme, odkrojíme z nej drevnaté konce a nakrájame na kocky. Kúsky s hlavičkou si odložíme na neskôr. |
2
Hotovo
|
Na masle opražíme cibuľku pokrájanú nadrobno. Pridáme špragľu, zemiaky pokrájané na kocky a zalejeme studeným vývarom. Varíme, kým zelenina nie je mäkká. |
3
Hotovo
|
Kúsky s hlavičkami vyberieme (použijeme ich na ozdobu) a polievku ponorným mixérom rozmixujeme. |
4
Hotovo
|
Dochutíme soľou, korením a zjemníme smotanou. Servírujeme ozdobenú špargľovými hlavičkami a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou. |