Ingrediencie
-
Mäso
-
500 g Mleté hovädzie mäso
-
2 ks Cibuľa
-
4 strúčiky Cesnak
-
štipka Mletá škorica
-
3 ks Bobkový list
-
2 lyžičky Oregano
-
400 g Drvené paradajky
-
100 ml Červené víno
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Zelenina
-
2 ks Baklažán
-
6 ks Zemiakynakrájané na plátky
-
2 lyžice Olivový olej
-
Soľ
-
Bešamelová omáčka
-
1 lyžica Maslo
-
2 lyžice Hladká múka
-
200 ml Mlieko
-
50 g Parmezánstrúhaný
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Mäsové ragúNa panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mäso, korenie a ďalej restujeme. |
2
Hotovo
|
Pridáme paradajky, víno, bobkový list a soľ. Zmes privedieme k varu a prikryté za občasného miešania varíme asi pol hodiny, kým omáčka nezhustne a mäso nebude mäkké. |
3
Hotovo
|
BešamelNa panvici rozpustíme maslo, prisypeme múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Ku koncu prisypeme postrúhaný syr. |
4
Hotovo
|
Umyté baklažány nakrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 minút v rúre zohriatej na 200°C. |
5
Hotovo
|
DokončenieNa dno zapekacej misy poukladáme plátky zemiakov, potom opečené baklažány a vrstvu mäsa. Postup zopakujeme a na záver zalejeme bešamelom. |
6
Hotovo
|
Pečieme vo vyhriatej rúre asi na 35 minút do zlatista. |