Zemiakový chlieb
kysnutý

0 0
Zemiakový chlieb

Ingrediencie

Pšeničná chlebová múka 800 g
Droždie 20 g
Zemiaky uvarené v šupke 4 ks
Voda 400 ml
Ocot 2 lyžice
Olej 2 lyžice
Soľ 2 lyžičky
Rasca 2 lyžičky
Cukor 1 lyžička

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55 + kysnutie
  • 35 min / 230 °C
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Domáci kysnutý chlieb so zemiakmi. Pridaním varených zemiakov je cesto vláčnejšie a ostane aj dlhšie mäkké.

Kroky

1
Hotovo

Zemiaky uvarené v šupke očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle.

2
Hotovo

Z trochy vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý dáme vykysnúť.

3
Hotovo

Vykysnutý kvások, olej, ocot, zemiaky, zvyšnú vodu, soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.

4
Hotovo

Počas kysnutia cesto poprekladáme. Vykysnuté cesto dáme na dosku a vytvarujeme z neho bochník a preložíme na pekáč vymastený olejom.

5
Hotovo

Chlieb necháme ešte chvíľu podkysnúť. Upečieme vo vyhriatej rúre. Zároveň s chlebom do rúry dáme na 10 minút plech s vodou.

6
Hotovo

Po 10 minútach teplotu znížime na 200 stupňov a dopekáme ešte asi 20 minút. Chlieb necháme vychladnúť na mriežke.

7
Hotovo
naspäť
Špargľová polievka
dalej
Orieškovo-nugátová torta
naspäť
Špargľová polievka
dalej
Orieškovo-nugátová torta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here