Ingrediencie
-
800 g Pšeničná chlebová múka
-
20 g Droždie
-
4 ks Zemiakyuvarené v šupke
-
400 ml Voda
-
2 lyžice Ocot
-
2 lyžice Olej
-
2 lyžičky Soľ
-
2 lyžičky Rasca
-
1 lyžička Cukor
Popis
Domáci kysnutý chlieb so zemiakmi. Pridaním varených zemiakov je cesto vláčnejšie a ostane aj dlhšie mäkké.
Kroky
1
Hotovo
|
Zemiaky uvarené v šupke očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. |
2
Hotovo
|
Z trochy vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý dáme vykysnúť. |
3
Hotovo
|
Vykysnutý kvások, olej, ocot, zemiaky, zvyšnú vodu, soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. |
4
Hotovo
|
Počas kysnutia cesto poprekladáme. Vykysnuté cesto dáme na dosku a vytvarujeme z neho bochník a preložíme na pekáč vymastený olejom. |
5
Hotovo
|
Chlieb necháme ešte chvíľu podkysnúť. Upečieme vo vyhriatej rúre. Zároveň s chlebom do rúry dáme na 10 minút plech s vodou. |
6
Hotovo
|
Po 10 minútach teplotu znížime na 200 stupňov a dopekáme ešte asi 20 minút. Chlieb necháme vychladnúť na mriežke. |
7
Hotovo
|
|